Brasserie de Bellevaux lanceert Malmedy Triple

Afgelopen weekend bracht ik voor de tweede keer een bezoek aan Brasserie de Bellevaux in Malmedy. Een verslag van mijn bezoek volgt deze week nog op mijn blog. Een bijzondere brouwerij, met een Nederlands tintje, die ongelooflijk veel investeerde in de laatste technieken en bovendien absoluut de charme van de ambacht heeft behouden. De opwarmer is alvast hun nieuwe bier, de Malmedy Tripel. Voor het eerst zijn ze in hun assortiment bij de benaming afgeweken van de B.

Volle bloemige smaak
Het huidige assortiment bestaat uit de Black, Blanche, Blonde en Brune. Op vraag van de bierdrinker die steeds vaker op zoek bleek naar een zwaarder bier is de Malmedy Triple gebrouwen. De eigen, pittige, volle smaak afkomstig van de gist is duidelijk ook in dit bier terug te vinden. In tegenstelling tot wat veel brouwerijen tegenwoordig brouwen is deze tripel niet hoppig maar bloemig zoet. Zowel in de geur als in de smaak. Je ruikt en proeft bloesem, subtiel en toegankelijk.

Een bier met een stevige, volle en tegelijkertijd toegankelijke smaak dat naar mijn idee misschien wel ‘t beste bier is dat ze tot nu toe hebben gebrouwen. Overigens liggen tripels mij wel in de smaak dus ik ben mogelijk bevooroordeeld . Het bier met een alcoholpercentage van 9 procent is bovendien ongefilterd.

Malmedy
Het is logische keuze om in de naam Malmedy terug te laten komen. In deze plaats in Franstalig België is de brouwerij inmiddels al heel wat jaren gevestigd. Dan is het uiteraard ook goed om te laten zien dat je trots bent op de plaats waar je brouwerij staat. De omgeving is trouwens een prachtige uitvalsbasis om kilometers te wandelen door de prachtige Wallonische natuur, daarover later meer.

Verkrijgbaarheid
Met de komst van de Malmedy Tripel is het direct gelukt om de afzet van de bieren lokaal op een hoger niveau te tillen. Deze zijn nu tot grote vreugde van de lokale ondernemer ook verkrijgbaar bij de lokale Colruyt supermarkt. Proost!

Lees ook:Een bezoek aan Brasserie de Bellevaux
Lees ook:Gezegend met een goede smaak: Oesters met stoutbier
Lees ook:Tripel Kloat: eindelijk een goede!
Lees ook:Bier proeven: St. Gummaris Tripel
Lees ook:Ename Tripel: heerlijk blond abdijbier

0 reacties op “Brasserie de Bellevaux lanceert Malmedy Triple

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.