Westvleteren 12

Bierliefhebbers weten precies dat Westvleteren 12 is uitgeroepen tot beste biertje ter wereld. Iets dat de broeders van de abdij ook nogal overviel. Toen het biertje werd uitgeroepen tot beste bier ter wereld stond het hele dorp muur en muur vast. Massa’s mensen snelde zich destijds naar de brouwerij. Het was zo erg dat de politie de veiligheid ter plaatse niet kon garanderen. Bij iedere brouwerij zou de vlag uit gaan met zo’n prestatie en toestroom. De deuren zouden open gaan en de biertjes vlogen rijkelijk over de toonbank. Bij de abdij http://www.sintsixtus.be/ ging het slot op de deur en bleven ze een half jaar dicht. Nadenkend over hoe ze dit nu konden oplossen. Na een half jaar kwam het antwoord.

In een beperkte mate is het bier vanaf dat moment verkrijgbaar. Ze brouwen wat ze nodig hebben om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. Liefhebbers die dit heerlijke bier willen drinken moeten er iets voor over hebben. Binnen gezette tijden dien je te bellen om vervolgens het bier te bestellen. Afhankelijk van de hoeveelheid bier dat is gebrouwen, is het mogelijk om 1, 2 of 3 kratten te reserveren. Echter het geluk moet al in je hand liggen om de brouwerij gedurende deze tijd te bereiken. Ze hebben namelijk geen callcenter of bandje waar je in de wacht kunt staan. Neeee, gewoon een ingesprekstoon. Dus eindeloos proberen en hopen dat je er doorheen komt. Het heeft ook zo zijn charme. Hierdoor heb je namelijk keer op keer het gevoel echt iets heel bijzonders op te halen. Voor het ophalen dien je overigens ook een afspraak te maken. En ook dit moet precies in de planning passen. Vol = vol. Zo waren we een keer erg blij dat we er doorheen waren echter we konden het bier alleen doordeweeks ophalen overdag. Een hele dag vrij voor 3 kratten bier ging mij net iets te ver. Er komen namelijk nog wel meerdere gelegenheden. De afstand vanuit Nederland tot de brouwerij is namelijk vanuit Vught, nabij Den Bosch, 240 kilometer enkele reis!! Ehh ja… het biertje is echt heel lekker!! Afgelopen zaterdag zijn we na een jaar weer op en neer geweest en is het weer eens gelukt om na een uur!!! de biertelefoon of liever gezegd de broeder aan de lijn te krijgen. Gelukkig was afhalen op zeterdag nog mogelijk! We hebben voor een jaar weer drie kratten om zuinig op te zijn! Overigens hebben ze ook Westvleteren 8 en Blond. Voor mij toch echt de 12!

Mocht het nou nooit lukken om het bier te bemachtigen dan kun je altijd in het tegenovergelegen ‘cafe’ ‘De Vrede’ alle Westvleteren bieren proeven. Zeker ook leuk om een keer de sfeer te proeven!

Lees ook:Westvleteren 12
Lees ook:Bijzondere geschenkverpakking Westvleteren
Lees ook:Win het bier Westvleteren 12
Lees ook:Horecazaken willen Westvleteren serveren
Lees ook:Westvleteren Bouwsteenbox alleen voor Sligro klanten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.