Trappist Rochefort

Rochefort is echt een heerlijk, vol biertje en verkrijgbaar in Rochefort 6, 8 en 10. Het is een van de zes trappisten die in België verkrijgbaar is. Het verschil tussen de bieren is het alcoholpercentage. En het is geen 6, 8 en 10% maar 7,5%, 9,2% en 11,3%. Ik vind de Rochefort 10 echt het lekkerste! Dit is het zwaarste bier van Rochefort, heeft een fruitige (ja, dat vind ik lekker) smaak. Het kan wat stroperig in de mond en keel aanvoelen.

Lees ook:Jessenhofke: een biologisch biertje
Lees ook:Trappisten Lezing en proeverij
Lees ook:De eindejaars biertoppers op een rij
Lees ook:Barbar: als je niet van bier houdt
Lees ook:Westmalle meest favoriete trappistenbier

2 reacties op “Trappist Rochefort

  1. Rijk Houtman

    Kan je ook vertellen waar het in Belgie gebrouwen is en ook of er ergens een houdbaarheids datum te zien is????Ben benieuwd…vr.groet Rujk Houtman

      /   Beantwoorden  / 
  2. Fiona de Lange

    Beste Rijk, Rochefort wordt gebrouwen in de Abdij Notre-Dame de Saint-Rémy in Rochefort. Ik zou het even na moeten kijken, er staat namelijk wel een houdsbaarheidsdatum onderaan. Echter Rochefort is echt heeeel lang houdbaar en wordt dan zelfs nog veel lekkerder. Dus die datum is niet zo belangrijk ;-) ! Proost!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.