125 jaar De Koningshoeven – La Trappe

Een brouwerij die zeker geschiedenis heeft geschreven is De Koningshoeven in Berkel-Enschot. Het is de enige trappistenbrouwerij die Nederland rijk is. In samenwerking met de monniken van de abdij O.L.V. Koningshoeven worden alle La Trappe bieren gebrouwen. De brouwerij is zeker een bezoek waard! Vanaf de snelweg A58 kan je de brouwerij of liever gezegd de abdij zien liggen. De torens van De Koningshoeven zijn van een grote afstand zichtbaar en geven ook echt een kasteelachtige indruk. Dat zoiets nog bestaat in Nederland. De brouwerij is doordeweeks en in het weekend op meerdere dagen geopend. Ook bevindt zich een proeflokaal/cafe bij de brouwerij. Speciaal ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan is een jubileumbiertje gebrouwen; De La Trappe Isid’or, een lichtzoetig amberbiertje. Proost op nog eens 125 jaar. Voor meer informatie over de brouwerij, kijk op  http://www.latrappe.nl.

Lees ook:Oude La Trappe Quadrupel subliem
Lees ook:Primeur: eenmalige La Trappe Isid’or Oak Aged
Lees ook:Expositie trappistenbrouwerij Koningshoeven
Lees ook:Jubileumbier La Trappe Isid’or levert 100.000 euro op
Lees ook:Proef de stilte, speciale excursie La Trappe

Eén reactie op “125 jaar De Koningshoeven – La Trappe

  1. bAVkito

    Ik zeg…….doen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.