Bier weer naar smaak van vroeger

TV-programma’s, musici; iedereen grijpt weer terug in tradities van vroeger. En vaak met succes. We verlangen blijkbaar terug naar hoe het was. Erik Bouman van huisbrouwerij Klein Duimpje uit Hillegom gelooft hier ook in. Grote brouwerijen gebruiken vandaag de dag veel dezelfde ingrediënten.

Bokbier wordt steeds zoeter gemaakt. Dat is niet wat we willen. Bij het brouwen van zijn bier gebruikt Erik ingrediënten die bijna niemand gebruikt en herstelt hij biersoorten en smaken weer in ere zoals vroeger. 
Voor het bezoekerscentrum van de Amsterdamse Waterleidingduinen brouwt Bouman duindoornbier met lokaal duindoorn. In de heemtuin Haarlemmermeer brouwde hij Gagelbier. En wat is Gagel dacht ik. Wel, een struikje dat op zure grond groeit, langs de waterkant. Het was ooit onderdeel van een kruidenmengsel. Van dit struikje is een zware tripel gemaakt. Het enthousiasme over dit biertje is groot aangezien er plannen zijn om dit biertje op de markt te brengen.
Twee andere bieren uit zijn vat: Jacoba van Beieren Blond en Frank van Borsele Donker zijn de bieren waarin de smaak van vroeger te proeven is.

Op een middeleeuws festijn in de Ruïne van Teylingen op 24 en 25 oktober a.s. worden de bieren getest en kan je dus zelf proeven! Voor meer informatie kijk op: http://www.kastelenhollandzeeland.nl/teylingen.htm, http://www.kleinduimpje.nl/

Lees ook:Palm introduceert Steenbrugge Abdij Bock
Lees ook:Jopen Koyt: Kruidig en vol van smaak
Lees ook:Nieuwe Kuitbier van Brouwerij Klein Duimpje
Lees ook:Klein Duimpje lanceert twee nieuwe bieren
Lees ook:Brouwerij Klein Duimpje lanceert ‘extreem’ bier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.