‘Champagnebier’ op komst

The Boston Beer Co, onder andere van het bier Samuel Adams, brengt volgend voorjaar samen met de brouwerij Weihenstephan een nieuw bier op de markt. De naam is nog onbekend. Gedurende twee jaar hebben brouwwonder Jim Koch (Boston Beer) en Josef Schraedler (managing director Weihenstephan) gewerkt aan het nieuwe bier. De smaak gaat richting champagne waarbij gebruikgemaakt is van het beste van wijn. Het alcoholpercentage ligt ongeveer op 10%. Het bier wordt gebrouwen op de traditionele Duitse wijze. Ben echt super benieuwd. Weihenstephan is echt een heerlijke Weizenbier en smaakt een beetje naar banaantjes in het begin. Samuel Adams is een mooi, stevig biertje. Ben heel benieuwd wat dit voor prachtigs brengt. “We creëren een naam en product dat nog niet heeft bestaan”, aldus Koch.

Lees ook:“Amerikaanse bieren de beste ter wereld”
Lees ook:Champagnebier een nieuwe trend?
Lees ook:Amerikaanse brouwer sponsort marathon met nieuw bier
Lees ook:Champagnebier Infinium in de BeerTemple
Lees ook:Weihenstephan Hefeweissbier: ‘fris bier’

0 reacties op “‘Champagnebier’ op komst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.