Jessenhofke: een biologisch biertje

Achter de Jessenhofke zit een mooi verhaal. Het bier wordt niet gebrouwen voor de grote commerciële markt. Ik had het geluk dit heerlijke biertje te proeven in Take One. Wil je dit bier ook eens proeven dan kun je overnachten in het Bed en Breakfast in Kuringen nabij Hasselt en een dag meelopen met het brouwproces van de tripel Jessenhofke. In december is er nog een aantal plaatsen vrij. Een leuke invulling

van de donkere dagen voor kerst!

De Jessenhofke wordt gebrouwen door Gert en zijn vrouw Christel, de eigenaren van de brouwerij en het bed en breakfast. Het bier heeft een alcoholpercentage van 8% en beschikt over een moutig en bittere smaak. Dat bitter vond ik overigens echt heel erg meevallen. Het kan uiteraard liggen aan de bieren die ik voor dit biertje had gedronken. Met name ook het fruitige en kruidige proefde ik in de Jessenhofke terug. Ik proefde vooral het fruitige aroma. Het is bitter in de aanzet en afdronk. Dit proef je wel iets wat mij betreft is de aanzet sterker. Een heerlijk voor mij wel verfrissend biertje. De alcohol proef je niet. Overigens zit er ook knoflook in dit bier. Dit heb ik echt niet geproefd. Voor een biologisch bier vind ik het heerlijk. Het biologische bier is ook in Nederland op veel plaatsen verkrijgbaar. Voor een overzicht van de verkooppunten en meer informatie over het bed en breakfast kan je kijken op http://www.jessenhofke.be/nl/24__verkoop.html. Aanvullend tref je op de website ook heerlijke gerechten die je met dit biologische bier kunt maken. Dus drink en eet smakelijk!

Lees ook:Double Enghien: blond fris lichtbitter biertje
Lees ook:Het Kapittel Prior: pittig, fris bier
Lees ook:Jessenhofke officieel erkende brouwerij
Lees ook:De Zeezuiper
Lees ook:Hopla: een Nederlands bier om trots op te zijn

0 reacties op “Jessenhofke: een biologisch biertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.