Waarom nu weer leeftijdsgrens verhogen?!?

Toch een veel besproken onderwerp nu, de leeftijdsgrens van alcohol. Al eerder had ik ook een bericht geschreven over de leeftijdsgrens van de verkoop van alcohol aan jongeren in België. Nu is Utrecht voornemend om de leeftijdsgrens te verhogen van 16 naar 18. Diverse winkeliers hebben het allang gedaan. Nederland zit erop te wachten, zeggen ze. “Het is belangrijk om alcoholmisbruik onder jongeren tegen te gaan”. Waar stopt het vraag ik me af? Ik ben niet voor ladderzatte jongeren maar er ligt toch ook een verantwoordelijkheid bij de jongeren zelf? Straks wordt ‘t 21 jaar. Ik heb vroeger alleen in het weekend op mijn 16e een biertje gedronken. En dan maar een paar. Moet toch kunnen! Bovendien ze vinden toch wel een weg. Dit initiatief volgt allemaal uit de nieuwe alcoholwet die over twee weken in de Tweede Kamer wordt besproken. Hierin staat dat de gemeenten zelf mogelijk bepalen waar de leeftijdsgrens ligt. Gemeente Utrecht heeft via RTV Utrecht laten weten te hopen dat ook andere grote gemeenten volgen zodat jongeren niet naar een andere gemeente trekken om een biertje te komen. Eerlijk gezegd vind ik het wel heel overdreven. Waarom? Omdat jongeren veel drinken? De verantwoordelijkheid ligt toch bij henzelf? Straks wordt het 21? En wat doen we eigenlijk met alle ouderen die zich helemaal klem drinken? Eerder bleek al dat deze groep steeds groter wordt. Onder de 16 o.k. maar onder de 18…. Een biertje op zijn tijd moet toch kunnen boven de 16!

Lees ook:Verhoging leeftijdsgrens alcohol naar 18 jaar?
Lees ook:Sporthal zonder bier en patat niet populair
Lees ook:Debat op 2: zaterdag 9 juni over alcoholproblematiek
Lees ook:Amsterdam: drankverkoop pas vanaf 18
Lees ook:Alcoholleeftijd per 2014 naar 18 jaar

Eén reactie op “Waarom nu weer leeftijdsgrens verhogen?!?

  1. oki

    prima dat ze dat doen…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.