Bierkeuze zegt wie je bent

12-beer-113009Net als de kledingkeuze zegt de bierkeuze of de keuze die je helemaal niet maakt voor bier veel over wie je bent. Dit blijkt uit een onderzoek dat door Mindset onder 2.600 mensen is gehouden in augustus en september dit jaar. Het onderzoek startte met de theorie dat bij mensen met zoveel meningen over bier en loyaliteit voor biermerken er zeker een connectie moest zijn met persoonlijkheid. 

Een aantal opvallende resultaten:

  • Mensen die de voorkeur geven aan lokale bieren boven geimporteerd bier of ambachtelijk bier staan meestal in het midden van politieke opvattingen. Dus niet links of rechts. Ze zijn niet zo conservatief als de niet bier-drinkers of zo liberaal als de bierliefhebbers met bijzondere bierkeuzes.
  • Mensen die veel verschillende bieren drinken zijn anders dan bierdrinkers die altijd hetzelfde bier drinken. De drinkers van veel verschillende bieren zijn emotioneler en open-minded en genieten van verschillende levenservaringen.

Uiteraard is dit een Amerikaans onderzoek maar als ik ‘t zo bekijk kloppen de uitkomsten wel. Tenminste voor mij! Vervolgens hebben ze aan een aantal merken een persoonlijkheid gehangen. Alle profielen van de bierdrinkers zijn te vinden op http://adage.com/article?article_id=140106. Een die ik er graag even uitpik zijn Heineken-drinkers:

heineken2 het zijn aanstellers (oeps). Zelfverzekerde mensen die denken bijzonder te zijn. Ze hebben een lage score in bescheidenheid en een hoge score in eigenwaarde. Ze houden van merken vandaar de rol van het groene flesje en voelen zich aangetrokken tot luxe goederen. Ze zijn energiek en dynamisch en houden ervan om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Het zijn in 45% van de gevallen de mensen die als eerste de nieuwe typen van mobiele telefoons bezitten en in 29% van de gevallen rijden is het aannemelijk dat ze in een sportwagen rijden. Is dit niet grappig? Heineken-drinkers dat stempeltje hebben we gekregen.

Lees ook:Matige alcoholconsumptie vermindert leververvetting
Lees ook:Gezond en gelukkig blijven moeilijk? Nee joh ga gewoon vaker naar je stamkroeg!
Lees ook:Alcohol maakt mannenhart sterk
Lees ook:Bier steeds populairder bij jonge Belgen
Lees ook:Drinken uit een vuil bierglas ergernis nummer 1

Eén reactie op “Bierkeuze zegt wie je bent

  1. Henk de Jong

    Ja dit gaat dus over Amerikaanse Heineken-drinkers…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.