Familiebrouwers winnen gouden PINT

De Kring van Familiebrouwerijen waarin de brouwers Gulpener, Lindeboom, Alfa en Budels samenwerken heeft De Gouden PINT gewonnen. Het is een tweejaarlijkse prijs die wordt uitgereikt voor het beste initiatief op biergebied. De Smaak van Echt dat bestaat uit een samenwerking tussen de vier kleine CBK-brouwerijen is er met de winst vandoor gegaan. Door vier bieren gezamenlijk in een verpakking aan de markt aan te bieden heeft de consument kennis kunnen maken met bijzondere bieren.

De samenwerking heeft hun positie op de markt versterk maar daarbij hebben zij toch hun eigen identiteit behouden. Volgens de jury- en PINT voorzitter Jeroen Carol-Visser is een mijlpaal voor de kleine CBK-brouwers bereikt waarbij de coördinerende rol van Henri Reuchlin van het Bierburo ook een belangrijke is geweest. De PINT-prijs voor bijzondere verdiensten ging naar de Alliantie van Bier Tapperijen en de stimuleringsprijs kwam in handen van Fedor Vogel, de uitgever van het glossy blad Bier!

Lees ook:Bier.blog.nl genomineerd voor PINT bierprijzen
Lees ook:Maak jij je zorgen om Grolsch?
Lees ook:PINT: ‘Stop met stunten bier’
Lees ook:Wie wint de Gouden PINT in 2011?
Lees ook:24-05-’13: PINT Symposium ‘Bewust Bier’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.