De Graal Tripel: zwaar blond bier

De Graal Tripel is van de brouwerij De Graal. Geen gangbaar bier dat overal verkrijgbaar is. De brouwerij heeft altijd kwalitatief hoogwaardige bieren op de markt willen brengen. Naast De Graal Tripel kan je van deze brouwerij dan ook van een aantal andere specialiteiten genieten. De Graal Tripel is een

zwaar blond bier met een alcoholpercentage van 9%. Ik heb dit bier bij Take One in Maastricht gedronken. Het is gemaakt met Gerstemout, Poperingse hop, gist en een klein beetje kruiden. En uiteraard water. Alhoewel ik niet van bitter hou heeft deze tripel wel een bittertje. Toch is het niet overheersend. Misschien dat ik moet concluderen dat ik langzamerhand toch steeds meer bieren die een tikkeltje bitter zijn lekker ga vinden. Zo raar is het niet want bitter lemon vond ik ook altijd lekker .

Op de een of andere manier begin je toch met de wat zoetere bieren aangezien die makkelijker weg te drinken zijn. Langzaam gaat de smaaksensatie steeds meer een rol spelen. Dit biertje is echt een ware parel voor de bierliefhebber. Ik vond het echt heerlijk. Met name als je het drinkt na een aantal wat blonde, lichtere bieren van circa 6%. Dit bier is niet zwaar maar eerder fris. De alcohol is niet overheersend.

Lees ook:Brouwerij De Graal roept 3.000 bierflesjes terug
Lees ook:De eindejaars biertoppers op een rij
Lees ook:Affligem blond: iets steviger dan pils
Lees ook:Hertenheer: smaakvol bitter blond bier
Lees ook:Hoeksch Tripel: Verrassend goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.