Westmalle meest favoriete trappistenbier

Uit een masterproef door Nick Vandevelde bleek het trappistenbier Westmalle het meest geliefde en bekende bier onder de trappistenbieren. Hij studeerde als Master in de handelswetenschappen af aan de Hogeschool-Universiteit Brussel. Knap dat dit biertje de Westvleteren heeft verslagen.

Jarenlang loopt iedereen weg met Westvleteren, tenminste het bier is niet meer te bestellen en het dorp wordt bijna hermetisch afgesloten als ze worden uitgeroepen tot beste bier van de wereld. Vind ik nog steeds echt heel goed! 215 volwassen Belgen van uiteenlopende leeftijd is ondervraagd. Op het gebied van bekendheid scoren naast Westmalle ook Orval, Westvleteren en Chimay erg goed. Daarna volgen Rochefort, Achel en La Trappe, onze Nederlandse trots, die toch duidelijk veel minder bekend zijn. La Trappe, ik heb jullie gezien op het Brugse bierfestival, de bescheidenheid droop er nog niet vanaf… Misschien houden Belgen daar toch niet zo van? Of kiezen ze gewoon voor product van eigen bodem.  
110 ondervraagden merkte Westmalle aan als het trappistenbier met de beste smaak. Chimay kreeg 79 stemmen, Orval 69 gevolgd door Westvleteren met 58. De trappisten schieten uit op smaak. Westmalle op de volheid van de smaakt, Orval niet verrassend op de bitterheid van de smaak en Westvleteren op de lang afdronk van het bier. La Trappe er is nog veel werk aan de winkel! Die Quadrupel is toch echt fantastisch van smaak. Overigens is bij mij de Rochefort toch ook echt een van mijn favo’s.

Lees ook:Nieuw trappistenbier: Mont des Cats
Lees ook:Verslag Trappistenweekend
Lees ook:Steeds meer Afrikanen in trappistenkloosters
Lees ook:Trappistenbier: op is op!
Lees ook:Trappisten Lezing en proeverij

2 reacties op “Westmalle meest favoriete trappistenbier

 1. Ewout de Vos

  WESTMALLE is top !!
  De tripel fris met een mooie afdronk van sinasappel.
  De dubbel heerlijk met een beetje chocola.
  De trappisten bieren van België moeten worden bewaakt voor negatieve invloeden van buitenaf (Op bier gebied)

  MVG, EPDV.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Ken McKirdy

  The Westmalle Trappist beers are my favourites also.

  On a visit to Belgium a couple of years ago, I visited the Abbey and sampled the beers at the Cafe Trappisten across the road. The draught Westmalle Dubbel is a superb beer. Very easy to drink and a great way to introduce drinkers to Trappist beers. I prefer it to the bottled Dubbel. Westmalle Tripel is a world classic. Strong and packed full of magical flavours. A truely great beer.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.