Belgisch feestje op European Beer Star Awards

In Nürenberg heeft Brouwerij De Halve Maan twee gouden medailles en een bronze medaille gewonnen op de European Beer Star Awards. Het goud was voor Straffe Hendrik in de category Belgian Star Triple en voor Brugse Zot Dubbel Bruin in de groep Belgian Style dubbel.

Het brons was voor de Brugse Zot Blond in de category Belgian Style Ale. Er was ook een gouden plak voor Gauloise Ambrée van brouwerij Du Bocq. De Gauloise Brune verdiende vervolgens de bronze plak.  En verder vielen ook de bieren die ik tijdens het Brugs bierfestival heb geproefd de Malheur 12 en 10 in de prijzen. Of het nog niet genoeg is kan ook de vlag uit bij Affligem die met de Triple en de blonde versie ook medailles in de wacht wist te slepen.  
De laatste Belgische toppers die verder in de prijzen vielen waren Omer Traditionel van Bockor, Bush (vooral ook Bush de Noël is lekker), Gouden Carolus en Maes met een bronze medaille. Een mooi compliment voor deze Belgische bieren! Voor meer informatie kijk op: http://european-beer-star.com/

Komt er nu nog een mooie toevoeging. Ik vergeet namelijk de Nederlandse medaille voor het Jopen bier helemaal uit Haarlem!! Zij hebben de gouden medaille in de wacht gesleept in de categorie Herb and Spicy! De Jopen Koyt is een donker biertje van 8,5% met een kruidige smaak!

Met dank aan de oplettende bierliefhebbers. Ook IJsblok van SNAP heeft een medaille in de wacht gesleept. Overigens is dit een heerlijk biertje. Ooit keer van de tap gedronken in een ABT café!

Lees ook:Nederlandse brouwerijen winnen bij World Beer Cup Awards
Lees ook:Nederlandse Brouwers vallen in de prijzen!
Lees ook:Winnaars European Beer Star Awards 2012
Lees ook:Belgische winnaars bij US Open Beer Awards
Lees ook:Jopen wint drie European Beer Star Awards

8 reacties op “Belgisch feestje op European Beer Star Awards

 1. Simon Bloei

  Volgens mij was de competitie in Neurenberg.
  Afz. Simon.

    /   Beantwoorden  / 
 2. JosB

  De jurering was in Gräfelfing bij München, en de prijsuitreiking was inderdaad in Nürnberg.
  Ook de SNAB kaapte overigens nog een prijs weg met hun IJsbok.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Fiona de Lange

  mmmm hoe kom ik toch aan Berlijn… Misschien ergens in de bron verkeerd gegaan…

    /   Beantwoorden  / 
 4. Fiona de Lange

  Bedankt! inmiddels alles aangepast en IJSbok toevoegd!

    /   Beantwoorden  / 
 5. TheoF

  De Belgische brouwerij De Halve Maan uit Brugge won 2 belangrijke hoofdprijzen in de categoriën Tripel en Dubbel, en ook nog brons. Vooral de prijs voor de beste Tripel is een prestatie, dit bier kwam precies een jaar geleden op de markt.
  Het afgebeelde viltje is echter van brouwerij De Halve Maan uit Hulst uit de tijd dat men daar nog wel brouwde.
  De Bush de Noël won geen prijs, wel de Bush Ambree Triple (zilver)

    /   Beantwoorden  / 
 6. Fiona de Lange

  Ik vind Bush de Noël zelf erg lekker. Is nog een tip van mijn zijde. Ik had geen beter afbeelding voor handen van brouwerij de halve maan. Het was inderdaad al een oudere… Zal hier nog eens even naar kijken! En die tripels zijn inderdaad erg lekker!

    /   Beantwoorden  / 
 7. Fiona de Lange

  ‘t is inmiddels aangepast…. bedankt!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.