Val-Dieu Grand Cru: Fantastisch wat een smaaksensatie

Onlangs was ik dus op het Brugs bierfestival. Je bent al wel heel wat uren zoet om alle ‘brouwerijen’ langs te lopen en het aanbod te bekijken. Een van mijn favoriete bieren is al de Val-Dieu Tripel. Die nam ik dus niet aangezien ik vooral nieuwe bieren wil proberen. Loop ik langs zie ik toch iets dat ik niet in de bierschuur in Poppel heb gezien of in een andere winkel: de Val-Dieu Grand Cru.

Bij het bestellen zie ik een oude heer en damen. “Speciale” is het enige dat ik hoor. Val-Dieu Grand Cru van de tap. Ben erg benieuwd uiteraard en kan mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen tot ik weer terug ben op mijn stoel. Na het nemen van een slok geloof ik het niet. Wat een mooie smaak. Oorspronkelijk als winterbier bedoeld.

Een zwaardere versie van de brune en redelijk zoet, toch proef je wel een bittertje en is het vol van smaak. Het bier heeft een alcoholpercentage van 10,5 procent en een lange nasmaak. Om echt een nog betere smaak te krijgen adviseert de brouwer om de ‘Grand Cru’ nog enige tijd te bewaren. Als ik terugkom op mijn stoel is het glas half leeg . Later op de middag heb ik nogmaals een glas genomen om te kijken of ik het nog steeds zo lekker vond. Conclusie JA.
Het bijzondere is dat op de website van Val-Dieu de ‘Grand Cru’ niet op de website staat. Dus dat het bijzonder is, is wel duidelijk. 

Ik ben later nog teruggegaan voor een foto. Aangezien ze vloeiend Frans spreken en het omgevingsgeluid zo hard is begrijpen ze mijn gekunselde Frans niet. Ik was namelijk benieuwd of het de eigenaren en/of brouwers zijn. Wellicht dat een van de bierliefhebbers me uit de brand kunnen helpen. Dit bier gaat door mij zeker nog eens besteld worden.

Lees ook:Hertog Jan lanceert Grand Prestige bierkaas
Lees ook:Oeff dat valt tegen, helaas zit ook mijn favoriet er wel eens naast
Lees ook:Bierproef: Val-Dieu winterbier uit mei 2004
Lees ook:Persoonlijke Hertog Jan Grand Prestige voor vaderdag
Lees ook:Bierproef St. Feuillien Grand Cru: Klasse bier

Eén reactie op “Val-Dieu Grand Cru: Fantastisch wat een smaaksensatie

 1. Geroen

  DAG FIONA;
  ik stuur je nog een afzonderlijke mail…
  Maar over Val Dieu Grand Cru kan ik het volgende zeggen,
  vroeger was dit bier beschikbaar onder de naam Val Dieu Hiver
  en is niet hetzelfe bier als hun Val Dieu Bière de Noël…
  een pak info ontdekten wij op ons privé bezoek op vrijdag 12 novermber waarvan je het verslag met mooie foto’s terug kan vinden bij bierblogcollega William Roelens
  http://blog.seniorennet.be/bierblog/archief.php?ID=811846

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.