Goedkeuring voor verkoop Oost-Europese AB InBev

De kogel is door de kerk. De Europese Commissie heeft haar goedkeuring gegeven aan de verkoop van de Oost-Europese tak van Ab InBev. Toch wel vreemd aangezien al eerder bleek dat hier voor een groot deel toch best een groeimarkt zit. Ze hebben daarom vast niet voor niets een terugkoop optie in het contract laten opnemen.

CVC Capital heeft voor 2,23 miljard dollar de koop gesloten. Als de divisie goed loopt wordt dit omgedoopt naar StarBev waardoor er nog eens 800 miljoen dollar bijkomt. Met de verkoop gaat het om de landen Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Hongarije, Montenegro, Roemenië, Servië en Slowakije. In januari zal de verkoop compleet worden afgerond.

Lees ook:Molson Coors winnaar in race om StarBev
Lees ook:Pretparken divisie AB InBev naar investeringsmaatschappij?
Lees ook:Heineken koopt twee Ethiopische brouwerijen
Lees ook:Omzetstijging bij AB InBev
Lees ook:Hoe red je een brouwerij van de ondergang?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.