Cnudde na 25 jaar weer op fles te koop

Het zurige bruine biertje, bekend in Eine en omstreken, kan door bierliefhebbers op 5 december a.s. eindelijk weer op fles gekocht worden. De familiebrouwerij Cnudde bestaat 90 jaar en heeft een rijke geschiedenis. Het bier heeft het altijd goed gedaan, het Louis’ kriekbier was bijvoorbeeld legendarisch. Louis was de zoon van Omer Cnudde, de stichter van de brouwerij in 1919.

De brouwerij was eigenlijk een voortzetting van brouwerij Meheus. Omer Cnudde stierf jong aan een hartziekte op 47-jarige leeftijd. Alfred Mornie heeft het brouwproces gedurende 4 jaar overgenomen totdat Louis in 1948 zijn diploma op zak had en de brouwactiviteiten over kon nemen. Het bier werd groot succes en was erg geliefd, met name in Eine en omstreken.

Nadat de vulmachine stuk ging en de ‘helpers’ niet meer meewerkten in de brouwerij heeft hij het sinds 1983 stilletjes proberen af te bouwen. In 1993 zetten de broers Lieven, Steven en Piet de familietraditie voort. Iets dat vader Louis niet zag zitten aangezien de biermarkt was veranderd in een concurrentieslag. Jaren was het bier op de tap in cafés verkrijgbaar en is ook een speciaal 5 liter vaatje geproduceerd. Zelfs in Finland is het bier populair, waar nog jaarlijks naar een klein café een grote lading van het Cnudde bier naartoe gaat. Voor de vulmachine is een oplossing gekomen want na 25 jaar kan het toch altijd populaire bier eindelijk weer op fles gekocht worden. Een geweldig filmpje en foto’s over de geschiedenis van brouwerij Cnudde is te vinden op http://www.westerring.be/brouwerij_cnudde_index.php.

Lees ook:Brouwerij Bockor zoekt acteurbrouwer
Lees ook:Bieractie top drie week 24
Lees ook:Familiebrouwerij Bourgogne Kruis krijgt nieuw leven
Lees ook:Bokbieren in overvloed
Lees ook:Brouwerij Bockor groeit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.