Oude La Trappe Quadrupel subliem

Gisteren naar Den Bosch geweest en bier gedronken bij ABT café Bar Le Duc. Eindelijk het speciale bier van de maand gedronken. Zoals ik eerder op mijn blog beschreef, de vijf jaar oude La Trappe Quadrupel van de Koningshoeven. Als je nog in de gelegenheid bent zou ik de kans grijpen. In principe is het bier beschikbaar tot het einde van de maand of zolang de voorraad strekt. Speciaal ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan hebben de ABT-leden mogelijk meerdere varianten van La Trappe op de tap staan.

De keuze is namelijk aan het ABT-lid zelf. Bar Le Duc had alleen nog de oude variant op de tap. Het verschil met de La Trappe Quadrupel uit fles die nog niet zolang heeft kunnen rijpen is de zachtheid. Ongelooflijk! De La Trappe was veel voller en dieper van smaak en tegelijk ook zachter. De alcohol van 10 procent is niet te proeven. Een goede reden om dit trappistenbier heel wat jaren te laten staan. Een topidee van Koningshoeven en ABT. Overigens is de prijs wel behoorlijk. Je betaalt 6,50 euro. De smaak en ervaring is er danook wel naar. Dit drink je niet elke dag. Voor mij was het danook de hele avond La Trappe Quadrupel!

Lees ook:La Trappe komt met Quadrupel Oak Aged
Lees ook:La Trappe Quadrupel: subliem
Lees ook:5 jaar oude La Trappe Quadrupel in ABT cafés
Lees ook:La Trappe Quadrupel Oak Aged: Alcoholsmaak
Lees ook:Win La Trappe Quadrupel Oak Aged en een rondleiding!

5 reacties op “Oude La Trappe Quadrupel subliem

 1. Frans Ruiter

  Mijn oog viel toevallig op dit oude bericht. Zo zie je maar weer dat smaken verschillen. Ik vond het gewoon een geoxideerd bier, waar ik meer van verwacht had. De op hout gerijpte vond ik mooier van smaak!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Sjaak van der Lee

  Hallo Frans

  Volgens betrouwbare berichten uit de bierwereld kun je alleen ge(u)uzes, krieken en andere spontane vergistingsbieren heel lang bewaren.
  Deze zijn alleen op hele speciale gelegenheden te proeven waar je bij uitzondering uit word genodigd.
  Ik heb hier al jaren op zitten wachten, Ja, en soms zit het mee.
  En al die andere keren zit het gewoon lekker tegen.

  Zie je

    /   Beantwoorden  / 
   1. Fiona de Lange

    Ik kan me voorstellen dat er in dit geval ook veel smaakverschil kan zitten tussen de flessen en de een minder oxidatie heeft dan de ander.

      /   Beantwoorden  / 
 3. Cor

  Tja, ik lees dit natuurlijk weer veel te laat. Maar dat terzijde. Toe La Trappe Quadruple is gaan brouwen had ik het voornemen om elk jaar op mijn verjaardag dit te gaan nuttigen met een aantal close friends. Maar dan wel een paar jaar later, dus zijn we gaan inslaan(elk jaar 1 krat en dan de helft bewaren). Om een (zeer) lang verhaal wat in te korten een paar weken geleden hebben we dus nog Quadrupel uit 1999 gedronken en ik moet zeggen dat dit toch nog redelijk smaakte, al jaren is het schuim verdwenen en soms drink je een soort port. Maar deze keer viel het mee, we hebben aardig genoten. Kijk alweer uit om de 2000 versie te mogen proeven.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.