Heineken wil meer vrouwen in top bedrijf

Goede berichten. De eerste weg naar een vrouwelijke bierwereld!! Bierbrouwer Heineken heeft laten weten dat zij over vijf jaar 50% meer vrouwen in de top van het brouwconcern wil hebben zitten! Echt een hele goede zet.

Uiteraard zijn de afdelingen marketing en human resources al goed bedeeld. Daar werken al behoorlijk wat vrouwen. Overigens iets dat je vanuit marketing niet merkt in de markt. Dus vrouwen is een maar de overwicht om ook eens een andere weg in te slaan in de doelgroepbenadering / c.q. biermarkt is natuurlijk twee. Directeur Philip de Ridder heeft begin 2009 aangegeven te werken aan diversiteit in het bedrijf. Ook top dat hij zelf zegt dat er een cultuuromslag voor nodig was omdat het bij de brouwer echt een mannenwereld is/was. De selectiecommissie bij de bierbrouwer bestaat nu uit mannen en vrouwen. Heineken, goed bezig!!! En nu met al die topvrouwen de stap wagen naar een ook echt vrouwelijke benadering!

Om de doelstelling overigens ook echt kracht bij te zetten heeft Heineken als eerste levensmiddelenfabrikant het Charter Talent naar de top ondertekend. Dat probeert werkgevers te stimuleren om een betere mix van mannen en vrouwen binnen het bedrijf aan het werk te krijgen.
Bron: nu.nl

Lees ook:Mannen: bier maakt vrouwelijk!
Lees ook:Brouwers weten zich geen raad met vrouw
Lees ook:Bierbrouwers: smaak is persoonlijk!
Lees ook:‘Vrouwen proeven beter dan mannen’
Lees ook:Bavaria lanceert Oranje WK-jurkje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.