Het biertje van…… Sinterklaas

Uiteraard kunnen we op deze Sinterklaasdag niet achterblijven met het biertje van sinterklaas. Toch wat aandacht geven, straks moet ik mee naar Spanje. Zou ik overigens ook niet erg vinden . Het biertje van Sinterklaas is natuurlijk Sinterklaasbier!

Het bier van Sinterklaas is een bruin biertje met een alcoholpercentage van 8,1 procent. Uiteraard ontbreken de speculaaskruiden in dit stevige bier niet. Ze zijn verkrijgbaar in flessen van 75cl. Het bier wordt gebrouwen door een kleine regionale brouwerij in Wageningen: Onder de linden. Sinterklaas heeft voor de verspreiding de hulp ingeroepen van Bier & Co.

Er is wel iets vreemds aan de hand. Sinterklaas heeft namelijk meerdere brouwerijen gevraagd om Sinterklaasbier te maken. Een ander Sinterklaasbier is gebrouwen volgens Brewferm Abdij, Dudok’s Driedubbel. Rond Sinterklaastijd wordt een speciaal etiket op dit bier ‘geplakt’. Overigens is dit ook met het bier van de brouwerij in Wageningen het geval. Dit wordt normaliter ook verkocht als ‘gewoon’ bier. Het bier heeft een volle body, 8% alcohol en veel mouten. Brouwerij Dudok uit Hilversum zorgt ervoor dat het verkrijgbaar is. Waar ze allemaal commercieel op inspelen!

Lees ook:Wie kent het niet: Sinterklaasbier
Lees ook:Brouwers: meer Sinterklaasbier a.u.b.
Lees ook:Nieuwe brouwerij in Wageningen
Lees ook:Brouwerij Toetëlèr lanceert ‘Sinterklaasbier’
Lees ook:Double Enghien: blond fris lichtbitter biertje

Eén reactie op “Het biertje van…… Sinterklaas

  1. Johan

    Sinterklaasbier van Bier en Co … dat is gebrouwen bij du Bocq !! en niet ” Onder de Linden ” !!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.