Heineken brouwt eigen bier in India

Heineken gaat het avontuur zoeken in India, een van ‘s werelds snelstgroeiende biermarkten op dit moment. In India drinkt men pas 1 liter per hoofd van de bevolking per jaar. Als je deze vergelijking trekt met Nederland.

Daar worden enkele tientallen liters per hoofd van de bevolking per jaar gedronken. Momenteel wordt er 100.000 hectoliter naar India geëxporteerd. Na het sluiten van diverse overeenkomsten kan nu het Heineken bier lokaal gebrouwen worden en dus sneller de markt op. Met een belang van 37,5 procent in de grootste brouwerij in India, United Breweries Limited (UBL), gaat Heineken de Indiase markt veroveren. Wat ik me nu afvraag is of het bier gewoon niet te duur is voor de Indiase bevolking! Het nummer één bier Kingfisher van deze brouwerij wordt nu lokaal toch ook niet meer verkocht? Ze gooien er zeker meer marketing tegenaan?

Onderdelen van brouwerijen (Asia Pacific Breweries) die worden overgekocht om vervolgens in 2010 weer op te nemen in UBL. If you cant’s beat them, join them. Dat is inderdaad ook een goede strategie. En Heineken krijgt hiermee wel een stevige vinger in de pap in Zuidoost-Azië.

Lees ook:United Breweries brouwt nu Heineken in India
Lees ook:Duitsers drinken weer minder bier
Lees ook:Accijnsverhoging in Rusland ook op wodka?
Lees ook:Heineken koopt staatsbrouwerijen Ethiopië
Lees ook:Overname Heineken van Asia Pacific Breweries

0 reacties op “Heineken brouwt eigen bier in India

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.