Bier en whiskey komen samen in Duvel Distilled

Het is bekend dat de brouwerij van Duvel, Moortgat, het leuk vindt om eens in de zoveel tijd iets aparts en anders uit te proberen. Volgens brouwmeester Hedwig Neven ook iets dat gewaardeerd wordt door de Duvel drinker. Dit bleek in 2007 toen de Duvel Tripel Hop op de markt kwam waarvan maar liefst 30.000 flessen over de toonbank vlogen. De Duvel Distilled is niet voor massaproductie.

Het is voor de liefhebber gemaakt en drie jaar geleden begonnen. De Duvel is gedistilleerd en gerijpt in een eikenhouten vat. Het resultaat is een bijzonder, sterke combinatie dat vergelijkbaar is met een jonge whiskey en de smaak heeft van de Duvel. Slechts 2.750 flessen zijn op de markt gebracht van dit bijzonder uitprobeersel. Dit is een leuk experiment waarvan ik benieuwd ben naar de smaak. Nu ben ik echt benieuwd of het een goede whiskey is! Er is het beste gecombineerd van gisten en stoken in een fles.

Het basisbrouwsel van Duvel is 2 keer verhit en gestookt tot een sterke alcoholische drank. Het distillaat wordt gefiltert en gedurende lange tijd gerijpt in eikenhouten vaten. Voor wie dit graag wil uitproberen moet aanstaande zaterdag 12 december naar de brouwerij afreizen. De genummerde flessen zijn alleen dan verkrijgbaar op het Duvel Depot vanaf 10.00 tot 18.00 uur. De 50 cl flessen zijn 30 euro per stuk waarbij een liefhebber maximaal 2 flessen per persoon mee kan nemen. Michel Moortgat heeft alweer een aantal vaten in de kelder liggen. Wanneer deze weer op de markt gebracht worden is de vraag. Meer informatie is te vinden op http://www.duvel.be/duveldistilled/.

Lees ook:Introductie tweede exclusieve Duvel Distilled
Lees ook:Nieuw smaakexperiment bij Duvel: bier dat gerijpt wordt op bourbonvaten
Lees ook:Duvel Tripel Hop komt terug op de markt
Lees ook:Nieuwe Rodenbach Vintage op eikenhout gerijpt
Lees ook:Duvel Tripel Hop: Echt een topper

3 reacties op “Bier en whiskey komen samen in Duvel Distilled

 1. Unibet

  Haha worden de Belgische Duveltjes nog lekkerder van :)

    /   Beantwoorden  / 
 2. Rob Teitink

  Wat jammer dat ik zo ver van de Belgische grens af woon,
  anders had ik bij ‘t Moortgat op de stoep gestaan!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Yannick

   Ik heb nog een flesje staan…

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.