‘Brouwmeesters’ herkennen hun bier

Gisteren in de Keuringsdienst van Waarde was het smullen voor de bierliefhebbers. Ook mensen die nog niet zoveel van bier afwisten werden getrakteerd op een spoedcursus biermaken. In café In de Wildeman in Amsterdam ging een bierkenner, zal de naam niet noemen, voor gaas. Geen een pils werd herkend. Oei. Simon, je lachte er hard om… Was ook wel om te lachen! Het is ook moeilijk. Toch durf ik de uitdaging aan dat ik Grolsch zeker herkend had. De brouwmeester en directeur weten duidelijk waar ze mee bezig zijn. Perfect wisten zij hun bier en dat van concurrenten te herkennen.

De brouwmeester, nou ja directeur, van Bavaria vond ik overigens echt niet perfect overkomen. Hertog Jan deed het uitstekend. Resoluut en duidelijk, wist waar hij het over had. Als je als brouwmeester niet duidelijk de verschillen kunt vertellen tussen je eigen en ander pils, behalve dat Bavaria beter is. Dan is er nog wel wat te leren. Bijzonder duidelijk wist Gerard van den Broek, brouwmeester Hertog Jan de verschillen uit te leggen tussen huismerkbier en Hertog Jan bier. Verschil in water en ingrediënten en andere ingrediënten. En dat is heel logisch. En wie H-West in Maarssen op het blikje ziet staan. Dit is dus gewoon gebrouwen bij Bavaria! Een leuke uitzending die voor wie hem gemist heeft straks te bekijken is op http://sites.rvu.nl/page/654/nl.

Lees ook:Hertog Jan lanceert jaarkalender 2013
Lees ook:Bockor pils bekroond tot beste pils
Lees ook:Ook dit jaar minder bier voor ons geld, alleen Bavaria verhoogt bierprijs niet
Lees ook:Hertog Jan lanceert Grand Prestige bierkaas
Lees ook:Hertog Jan bieren brengen ruim 7.000 euro op

6 reacties op “‘Brouwmeesters’ herkennen hun bier

 1. Theo

  Ik heb gisteren niet gekeken maar als ik dit stukje lees was het gewoon de herhaling van een eerdere uitzending die ik wel heb gezien. Klopt dat?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Fiona de Lange

  Klopt hoor! Toch nog leuk om naar te kijken!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Brouwbedrijf

  Ik wil het opnemen voor de bierkenner die geen van de bieren herkend heeft in tegenstelling tot de brouwers die hun eigen bier wel konden herkennen. De brouwers drinken misschien wel dagelijks hun eigen bier, het zou wel vreemd zijn als ze dan nog niet hun eigen bier zouden herkennen. De bierkenner kent honderden bieren. Dat hij het verschil niet proeft tussen enkele heel veel op elkaar lijkende bieren is dan niet zo vreemd. Hij proefde trouwens 5 bieren, terwijl de brouwers maar 2 of 3 bieren proefden. De kenner heeft een Goeroe-status in Nederland. Ik vind het sportief dat hij mee wilde doen, terwijl hij wist dat er voor hem niet veel te winnen viel.

    /   Beantwoorden  / 
  1. bAVkito

   Er is maar een Bier-goeroe.
   Deze drinkt Bavaria.

   Groet bAVkito

     /   Beantwoorden  / 
 4. Edwin

  Drink die troep niet; het is een vies brouwsel dat de hersenen doet krimpen en bovendien is het K-verwekkend.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Nou nou, dit slaat natuurlijk nergens op.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.