Jubileumbier La Trappe Isid’or levert 100.000 euro op

Het jubileumbier dat dit jaar ter ere van het 125 jarig bestaan van de trappistenbrouwerij Koningshoeven op de markt kwam heeft tot nu toe 100.000 euro opgebracht. Erg lucratief bier dus. Het geld gaat naar de trappisten in Oeganda die daar een nieuwe abdij willen bouwen.

De broeders zijn in 2008 uit Kenia gevlucht vanwege de oorlogen tussen de verschillende stammen. Daarbij is de gehele abdij verwoest. Met het geld wordt nu dus een nieuwe abdij gebouwd in het toevluchtsoort Oeganda.

Lees ook:Ename Tripel: heerlijk blond abdijbier
Lees ook:Kasteelbier bruin: een echte dessertbier
Lees ook:Floreffebieren compleet nieuwe uitstraling
Lees ook:Val-Dieu
Lees ook:Nieuw trappistenbier: Mont des Cats

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.