Jules de Bananes: mierzoet bananenbier

Ik hou van banaan dus dacht laat ik dan toch een keer Jules de Bananes proberen. Ooit had ik eerder in een café bananenbier geproefd. Ik vond het niet te drinken. Echter daar zag ik dat ze bier tapte en er vervolgens een bananenlikeur ingoten. Dit moest toch anders zijn, dacht ik…

Helaas…. deze was echt niet aan mij besteed. Niet lekker. Eerlijk gezegd vind ik het niets meer met bier te maken hebben. Voor iemand die geen bier lust, van zoete (mix)drankjes houdt zal dit bier zeker in de smaak vallen. Als je geen bier lust is dit serieus bier dat je wel lust. Ben je op zoek naar de zomer in de winter, dan is dit bier misschien wat. Het valt namelijk onder het zomers zoetig fruitbier met een duidelijke bananenimpressie. Vooral het aroma is banaan.

Het alcoholpercentage is toch nog 4.9%, het heeft een hoge gisting en gebaseerd op blond bier. Het bier zelf heeft een lichte gele kleur van de banaan! De brouwerij is De Reyk. Voor op het terras of tijdens een beachparty zeggen ze zelf. Misschien is dat het wel. De tijd van het jaar kan meespelen!

Lees ook:Robinson’s Old Tom Ale wint award
Lees ook:Nieuwe trend in bierland?
Lees ook:Weihenstephan Hefeweissbier: ‘fris bier’
Lees ook:Website met brouwrecepten!
Lees ook:De proef op de som: drinken ze of niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.