Delirium Tremens: een pittige tripel

De Delirium Tremens heeft zo’n ontzettend leuke fles, met van de oliefantjes. Erg vrolijk met blauw en roze kleuren. Het lieflijke uiterlijk is niet in vergelijking te trekken met de werkelijke smaak van dit bier. In een speciaalbier café heb ik dit biertje voor het eerst genuttigd. Het is echt een heel scherp, pittig biertje met een droge nasmaak.

Het bier wordt gebrouden door de Huyghe-brouwerij dat staat in Melle. Dit is bij de rand van Gent. De brouwerij Huyghe is nog steeds gerund door afstammelingen van de oprichter Léon Huyghe. Ze brouwen inmiddels 60 verschillende bieren. Dit komt voornamelijk door het opkopen van kleine brouwerijen en de bijpassende bieren. De Delirium bestaat ook in de variant Noël ofwel een kerstbier.

Het pittige dat je normaal bij de Delirium kunt verwachten is minder aanwezig in de noël versie. Dat is op zich logisch natuurlijk aangezien het vooral ook een warm bier moet zijn. Het bier heeft een alcoholpercentage van 9% en moet je absoluut niet koud drinken. Dit geldt ook voor de Noël. Een graad of 10 is prima voor de tripel en zelfs iets warmer voor de noël. Een bier dat bij uitstek smaakt in combinatie met mosselen.

Lees ook:22-04-2012: Open deuren dagen bij Belgische brouwerijen
Lees ook:Winnaar prijsvraag Delirium Tremens
Lees ook:Niet morsend (horeca)personeel gezocht!
Lees ook:Gele truidrager Bradley Wiggins houdt van Belgisch bier
Lees ook:Brouwerij Huyghe opnieuw genomineerd voor Leeuw van de Export

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.