‘Light’ bier: nieuwe trend?

Eigenlijk is het de grootste angst van een echte bierliefhebber: ‘light’ bier. Zo ook van mij! Met veel plezier ging ik in de supermarkt in Amerika op zoek naar die heerlijke, echte Amerikaanse bieren. Ik kwam bedrogen uit. Op diverse Amerikaanse sites is te lezen dat er in Amerika al een ware strijd is ontstaan om de light bier drinker. Je krijgt daar hier in Europa nog niets van mee. Hoe lang nog? Bierliefhebbers, dit is toch geen bier?Misschien is het een oplossing om toch de smaak van alcohol in bier te proeven. Een goed alternatief voor de Malt bieren? Al zit er natuurlijk altijd alcohol in en kan je ook hier dronken van worden. Alhoewel, ze hebben al light bieren van 1%. Officieel mag een bier als Light bier doorgaan als het minder dan 3.5% alcohol bevat. En ze bezitten ook nog minder calorieën. Echter door de rage in Amerika plakken ze ook op de ‘gewone lichte’ pils bieren een light etiket. Dan doen de merken mee! Bijvoorbeeld ook Corona Extra en onze Amstel krijgt een light etiket.

Echter eigenlijk horen de light bieren dus gewoon echt een laag alcoholpercentage te hebben zoals: Bud Light en Coors Light. Wie drinken deze bieren? Wie zou dit in Nederland willen drinken? Daar ben ik benieuwd naar! 

De top tien light bieren in Amerika die je ook zeker allemaal in de supermarktschappen ziet staan:
1. Sam Adams Light
2.  Yuengling Light Lager
3. Milwaukee’s Best Light
4. Coors Light
5. Amstel Light
6. Shiner Light
7. Abita Light
8. Point Honey Light
9. Pabst Blue Ribbon Light
10. Edison Light Beer

Lees ook:Brouwerijen introduceren massaal Ice Tea bier
Lees ook:AB InBev nieuwe sponsor American Football
Lees ook:Amstel speelt in op witbier hype in VS
Lees ook:De light biermarkt in US heeft ‘t moeilijk
Lees ook:Man leeft dagen op bier

2 reacties op “‘Light’ bier: nieuwe trend?

  1. bAVkito

    Maak je maar vast klaar voor een verrassing van Bavaria op de alcohol-vrij markt.

      /   Beantwoorden  / 
  2. USA Pro

    Als je denkt dat dat de top 10 is dan ben je zeker niet in amerika geweest. Bud light, miller, coors etc zijn de top 3.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.