Floreffe Tripel: fris en makkelijk

De Floreffe Tripel mag zich officieel een abdijbier noemen. Het bier is door de paters van Floreffe in 1211 voor het eerst gebrouwen. Inmiddels hebben zij het brouwen uitbesteed aan brouwerij Lefebvre die bijvoorbeeld ook het bekende Barbar brouwt. De Floreffe Tripel vind ik een bijzondere tripel. De meeste tripels liggen mij aan het hart en bezitten ook een redelijk hoog alcoholpercentage (8 a 9 procent).

De Floreffe heeft ‘slechts’ 7,5 procent alcohol. Dat maakt het makkelijk drinkbaar. Je zou denken dat je dit verschil wel proeft met bijvoorbeeld een tripel van 9%. Dit is echter niet het geval. Door zijn bitterheid heeft de Floreffe Tripel toch een krachtige smaak. Ten opzichte van andere tripels vind ik persoonlijk de Floreffe er minder uitspringen. Het heeft geen volle, complexe smaak en bij de afdronk ebt de smaak al snel weg. Daarentegen is het daardoor wel een makkelijk drinkbaar bier en door de fruiten die erin zitten is het lekker fris. Doordat het geen zwaar biertje is, is de smaak ook vrij zacht.

Het bier beschikt verder niet over kruiden waardoor het wellicht ook zo makkelijk drinkbaar en het aroma minder vol van smaak is. Verder is de Floreffe Tripel voor mij ook aanzienlijk droog van smaak waardoor wellicht ook het lage alcholpercentage goed tot zijn recht komt. Het bier wordt niet gefilterd waardoor het ook niet compleet helder van kleur is. Er vindt nagisting op fles plaats met zowel gist als suiker. Een heerlijk biertje als je op zoek bent naar iets makkelijks en niet al te zoet.

Lees ook:Floreffebieren compleet nieuwe uitstraling
Lees ook:Witkap Pater Tripel: Een lichtere tripel
Lees ook:Floreffe Rousse: Oké, niet bijzonder
Lees ook:Adelardus Tripel: fris en pittig
Lees ook:Tripel Karmeliet favoriet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.