Flying Dog Raging Bitch: op en top verrassing

Op de Horecava was er geen twijfel mogelijk; direct kreeg ik de Flying Dog Raging Bitch in mijn handen. Deze moest ik proeven. Tot nu toe en zeker na mijn bezoek aan Amerika, Florida, was ik nog niet echt enthousiast geworden over de Amerikaanse bieren. Je komt toch vaak de Ales tegen die voor mij persoonlijk meestal wat flauw zijn en saai van smaak. De Flying Dog Raging Bitch heeft mijn mening compleet veranderd! Dit bier is niet alleen verrassend van smaak maar ook duidelijk heel anders dan de Belgische of Nederlandse speciaalbieren die ik ken en geproefd heb. Deze Belgian Style India Pale Ale vond ik namelijk echt omdraaien van smaak. Het bier ruikt naar kruiden en heeft een beetje zoetige geur.

Bij het nemen van een slok proef je direct dat het bier vol van smaak is en ook een diverse smaak heeft. Vervolgens draait de smaak echt naar een bittere afdronk. Van zoiets voor mij ‘wonderlijks’ kan ik echt blij worden. Bij een Belgisch bier heb ik nog niet eerder meegemaakt dat de brouwers het presteerde om de smaak zover om te draaien. Meestal is het zoete met een bittertje in balans en proef je het beide tegelijk.

Bij de Raging Bitch proef je duidelijk eerst een zoetje en vervolgens een complete bitterheid. Het bier bevat veel hop en heeft een alcoholpercentage van circa 8,3%. Door de bittere afdronk is het best verraderlijk aangezien je de alcohol daardoor minder proeft.

Lees ook:Exclusieve Flying Dog Alpha collection
Lees ook:Raging Bitch met Galbanetto worst: bizarre smaaksensatie
Lees ook:Flying Dog in blik
Lees ook:Bierproef: Sint Amatus 12 van de Struise Brouwers
Lees ook:Saison Voisin: fris bier waaraan iets ontbreekt

Eén reactie op “Flying Dog Raging Bitch: op en top verrassing

  1. Clement

    Meesterlijk biertje!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.