Utrecht heeft primeur met eerste elektrische bierboot

De Gemeente Utrecht heeft de primeur met het in gebruik nemen van de eerste elektrische bierboot. De bierboot wordt ingezet om via de grachten de horecagelegenheden te voorzien van bier. Sinds 1996 vaart al één dieselbierboot die al voor heel 2010 is volgeboekt.

De vraag naar vervoer over water neemt in Utrecht nog steeds behoorlijk toe. Met de tweede elektrische bierboot wordt het zware vrachtverkeer over de grachten van Utrecht ontzien. Heel eenvoudig via de aanwezige kraan kunnen fusten en kratten de horecagelegenheden voorzien van het heerlijke gerstenat.

Deze tweede bierboot draait op een elektrische motor en is daarmee CO2-neutraal. Nooit geweten dat als bierdrinker het bier over de grachten via de bierboot ging. Bij het horen van de bierboot dacht ik aan gezellig varen op de Utrechtse grachten en bier drinken. Ook geen slecht idee… Er is ook al een tapasboot, een bierfiets…. mmm ik ga me eens beraden op een bierboot .

Lees ook:18-09-2010: Amsterdamse bierboot excursie
Lees ook:Kasteelmuur van bierkratten
Lees ook:Bavaria lanceert nieuw logo
Lees ook:Bieractie top drie week zes
Lees ook:Westvleteren 12

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.