Gordon Finest Scotch: niet bitter

Het is altijd zo gaaf als je een slok bier neemt en totaal verrast wordt. Je had een andere smaak verwacht! Dit had ik in ieder geval bij de Gordon Finest Scotch Ale. Al eerder had ik gehoord en gelezen dat niet alle ales op en top bitter zijn. Tot nu toe had ik er echter nog geen een geproefd die ook daadwerkelijk niet zo bitter was. De Gordon Finest Scotch Ale is echt een superieur bier!

Het heeft een alcoholpercentage van 8%, wordt gebrouwen in Groot-Brittannië en gebotteld in België. Hoe apart kan je het maken. Dit bier heeft een zoetbittere smaak en echt een volle body met veel aroma. Een donkere tripel met chocolade en caramelachtige smaak. Het bier krijgt echt een warme smaak door het gebrande mout. Mocht je als vrouw eens een speciaalbier willen proberen en je weet niet waar je moet beginnen. Probeer deze Gordon Ales eens. Uiteraard zijn er nog talloze bieren te bedenken. Dit is in ieder geval een goede en eenvoudig te krijgen via diverse slijterijen in Nederland. Bij de Mitra slijterijen heb ik hem al vaker gekocht.

Het bier wordt gebrouwen in de John Martin brouwerij in België, inmiddels in handen van de derde generatie.

Lees ook:Shock Top voor mij een winnaar!
Lees ook:David Beckham stapt in pubwereld
Lees ook:Hertenheer: smaakvol bitter blond bier
Lees ook:ABT-bier van de maand: Mac Ben Scotch Ale
Lees ook:ABT-gerecht: Gegrilde courgette

Eén reactie op “Gordon Finest Scotch: niet bitter

  1. Dennis

    Erg lekker biertje! Persoonlijk ook mijn favoriete etiket van een bier trouwens, kijk maar eens hoeveel symboliek je op dit flesje kunt vinden!

    Ook van Anthony Martin is de Martin’s Pale Ale die, net zoals deze Gordon érg lekker is.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.