Zweedse studenten bezetten Carlsberg brouwerij

carlsberg50 Zweedse studenten zouden de brouwerij van Carlsberg in Falkenberg bezetten, nabij Göteborg. Of ze het al hebben opgegeven is niet duidelijk. Volgens mij is dit echt een publiciteitsstunt en grap. Zo kunnen ze de brouwerij steeds weer in beeld krijgen als ze in de vergetelheid raken. Carlsberg bier heeft het namelijk zeker niet makkelijk aangezien de voor hen grote Russische markt de komende jaren langzaam in elkaar klapt. 

Een studentenhuis dat honderd kilometer verderop ligt zou een rechtstreekse bierleiding krijgen met de brouwerij. Sinds 1968 is inmiddels slecht 2 meter aangelegd. Hoezo een grap. Dit kan dus niet serieus zijn maar is wel grappig. Hoe dit kan? De vereniging heeft sinds 1959 aandelen in de holding Pripp & Lyckholm die de brouwerij bestuurde. Tijdens een aandeelhoudersvergadering hebben zij deze beslissing afgedwongen. Misschien  nog een goed idee om dit in een dichtbevolkt land als Nederland ook te faciliteren naar regionale bierbrouwerijen? Kunnen ze hun afzet zeer waarschijnlijk een stuk verhogen.

Een ding vind ik wel grappig. De studenten uit die tijd zijn nu alweer op leeftijd. Dus hoe is de drive en het motief aan de huidige studenten overgedragen om dit weer op te pakken. Waarschijnlijk de kinderen van de toenmalige actievoerende studenten? Het blijft in iedere geval een bizar maar ook grappig verhaal. Weer eens wat anders dan de bezetting van de AB InBev brouwerijen.

Lees ook:Gentse studenten willen collectiviteitskorting op bier
Lees ook:Carlsberg voor huid en haar
Lees ook:Biervoorraad Carlsberg raakt op
Lees ook:Biergrap eindigt in ontslag
Lees ook:1 april grap van Heineken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.