Kennisinstituut bier past bierwijzer aan

Het Kennisinstituut voor Bier past op verzoek van STAP de bierwijzer aan. In een brief gaf het Nederlandse Instituut voor Alcoholbeleid aan dat het kennisinstuut adviezen van de gezondheidsraad in hun folder onjuist hadden geformuleerd. Maar toegeven dat ze fout zaten, nee daar wil de voorzitter niets van weten.

Toegeven doen ze overigens zeker niet. Hoogleraar Humane Voeding en Voorzitter van het Kennisinstituut Frans Kok geeft namelijk aan dat hij nog steeds vindt dat de interpretatie is dat het drinken van een glas bier af en toe goed is voor de gezondheid. Hij wil niet dat iemand het onjuist kan interpreteren of mensen aanzetten tot drankgebruik. Lijkt me erg tegenstrijdig aangezien hij zegt dat het goed is om af en toe wat te drinken.

Verder is een belangrijk punt dat ze bier niet willen promoten maar (para)medici willen informeren over verantwoord biergebruik en gezondheid. Toch heb je hier echt een doel mee. Informeren staat meestal gelijk aan stimuleren. Ze willen toch adviseren om meer met bier te doen op verantwoorde en gezonde wijze neem ik aan. Anyway, het is wel een klein beetje schemerig…

Lees ook:Bierwijzer van Kennisinstituut Bier zou misleidend zijn
Lees ook:Kennisinstituut om bierimago te verbeteren
Lees ook:Onderzoek naar bierbuik
Lees ook:Grolsch komt met Nederlandse alcoholsite
Lees ook:Klink keurt activiteiten Kennisinstituut Bier goed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.