Staken in bierland de nieuwe trend?

De ene staking is voorbij en de volgende is alweer een feit. Een stakingspost blokkeert de in- en uitgang van Alken-Maes. Ze eisen dat er opnieuw wordt gekeken naar de benodigde ontslagen. Uiteraard hebben ze een goed voorbeeld van AB InBev waarbij de directie door de knieën ging. In economisch moeilijke tijden wordt er altijd meer gestaakt. De vakbonden zijn in dit soort periodes weer hot. Iedereen sluit zich aan of moet informatie inwinnen. Geloof mij de vakbonden zijn blij als er economisch mindere tijden aanbreken. Uiteraard niet voor die honderd duizenden medewerkers maar wel voor het voortbestaan. Dit soort stakingen, werkonderbrekingen zijn een spekkie naar hun bekkie. Ze kunnen weer in beeld komen! Uiteraard doen ze ook heel goed werk. Vooralsnog was het de redding van de medewerkers bij AB InBev alhoewel nog maar de vraag is of dit echt zo positief gaat aflopen. Ergens dienen de kosten toch bespaard te worden.

De vakbonden hebben in bierland en door de hele problematiek in bierland een nieuwe trend gezet: staken helpt. Veel brouwerijen zullen niet blij zijn geweest met de knieval van de directie van AB InBev. Nu is waarschijnlijk voor 99% zeker dat ook zij een staking kunnen verwachten bij eventuele gedwongen ontslagen. 

Bij Alken-Maes is de staking al een feit. Het stakingsfront voorkomt dat het bier de brouwerij verlaat. Ook de directie kan hierdoor een weg naar de uitgang vergeten. De medewerkers vinden dat de afvloeiing van het personeel prima met een brugpensioen kan plaatsvinden. De directie houdt zijn poot stijf. Ben benieuwd of Alken-Maes, de brouwerij van het Christal Alken bier’ een trend gaat breken en de actievoerders niet hun zin geeft.

Lees ook:Dreigend conflict bij Alken Maes
Lees ook:Staking bij AB InBev
Lees ook:AB InBev trekt ontslagen in
Lees ook:Belgische bierbrouwers verhogen bierprijs
Lees ook:Wie heeft al gratis Jupiler bier gehaald?

Eén reactie op “Staken in bierland de nieuwe trend?

  1. Dennis

    Nu moet ik zeggen dat ik Maes best wel kan missen. Slap pilsje dat het is…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.