Welke 3 zijn dé biersteden van de V.S.?

Onlangs ging ik naar Amerika en begon me toen af te vragen welke steden nu echt dé biersteden zijn van Amerika. Uiteraard zijn er heel veel interessante goede boekjes over goede Amerikaanse bieren te vinden. Maar in welke stad moet je voor bier nu echt zijn? Ik ben eens op zoek gegaan en ontdekte de drie ‘places-to-be’.

Nummer 1:
Op 1
staat de stad die eigenlijk alleen bekend staat om het surfen, echter het is volgens de bierexperts ook de nummer 1 van het bier: San Diego.
Het is de stad van het nummer een ale van Amerika. Ook is in deze stad een grote variëteit aan bieren te ontdekken. De bierstraat van San Diego ligt in “Thirtieth Street in North and South Parks”. 

Nummer 2:
Een mooie twee plek wordt ingenomen door New York. Dit is vooral de jonge bierdrinkstad. Veel jonge biergenieters komen hier aan hun trekken in de fancy en moderne cafés. Meer dan 20.000 biercafés en restaurants vertegenwoordigen de biercultuur. Je kunt het beste in Brooklyn beginnen.

Nummer 3:
Portland is de stad dat nu als de vestingplaats van het ambachtelijk bier door het leven gaat. Niet iedereen in deze plaats is echt bierminded vandaar dat de nummer drie niet op de nummer een staat. In het Pearl District zijn diverse goede biercafés te vinden. De plaats is ieder jaar het mekka van de bierliefhebbers als America’s first organic beer festival plaatsvindt (naobf.org) of het grootste outdoor bierfestival langs de kant van de rivier het oregonbrewfest.com.

Lees ook:Asheville (NC) bierstad van Amerika
Lees ook:Biercommercial toppers uit Australië
Lees ook:Biercocktails nu wel een hype?
Lees ook:Bieractie top drie week 27
Lees ook:Bieractie top drie week 18

Eén reactie op “Welke 3 zijn dé biersteden van de V.S.?

  1. Mark

    Portland is super, heel Oregon trouwens. Beervana ook wel genoemd.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.