‘Bier op het menu’ de ingang naar nieuw publiek

Vanuit de kern van de bierwereld is besloten dat de Nederlandse man en vrouw meer terug zouden moeten zien van bier in combinatie met eten. Op de Horecava dit jaar bleek ook dat via deze weg veel mensen in contact kunnen komen met speciaalbier. En de markt groter kan worden. Er ontstaan veel nieuwe boeken en  initiatieven om bier en eten met elkaar te combineren. 

 Biersommelier Ben Vinken lanceerde bijvoorbeeld onlangs een boek ‘Bier op het menu’ waarin veel beschreven staat over de smaakcombinaties van Belgische bieren en gerechten. Samen met de chefs Jan Buytaert en Carlo Didden hebben zij zich op basis van verschillende bierstijlen gebogen over het bier en welk gerechten hierbij passen. Overigens is dit concept ook al op de Belgische televisie verschenen waarbij hij dus 27 afleveringen maakte overe bier en gerechten. De prijs van het boek is 24,95 euro en uitgegeven via Lannoo. Het ISBN-nummer is  978-90-209-8541-2.

Vorig jaar november al heeft in de editie ‘Vrouw’ van De Telegraaf een artikel gestaan over het koken met stout bier. En ook de site Biercuisine heeft dagelijks niet recepten over koken met bier. Toch heb ik nog steeds zo’n onderbuikgevoel dat we bier wat sexy moet maken ofzo. Misschien is dat ook niet de juiste term. Bier heeft toch een bepaald imago. Eigenlijk zou de missie compleet geslaagd zijn als we mensen in de leeftijdsgroep van 25-40 jaar kunnen bereiken over koken met bier. Als je bierliefhebber bent probeer je zeker eens te koken met bier. Dus die zit al in de pocket. En als ik dan rondkijk in bijvoorbeeld restaurant Lieve, dan zit hier met name al de generatie na deze leeftijdsgroep of de speciaalbier drinkers. Eigenlijk zouden we een keer een trendy jong en makkelijk gerecht moeten maken met bier en dit goed in de markt zetten. Hier een ‘product’ van maken waar we de hele foodsector mee op zijn kop zetten. Oftewel iedereen gaat dit maken . Wat nu de carpaccio is dat bijna bij ieder restaurant een van de voorgerechten is. Dan is het doel bereikt !

Bron: Theo Flissebaalje en uitgeverswebsite

Lees ook:Belgen willen vaker bier bij sterrenmaaltijd
Lees ook:Laatste kans: WIN het boek
Lees ook:De geheimen van het Belgische bier
Lees ook:Ossenstaart gestoofd in Duvel, slow cooking op zijn best
Lees ook:Bier en Gastronomie Award 2012 gaat naar….?

0 reacties op “‘Bier op het menu’ de ingang naar nieuw publiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.