De lekkerste bieren bij het doosje chocola

Wat drink je nu bij dat gekregen valentijnsdoosje chocola? Echt iets om vrouwen en bierliefhebbers op het spoor van speciaalbier te zetten. Overigens stref ik regelmatig bierliefhebbers aan die interesse hebben in bieren met een chocolade smaak. Voor hen gaat de valentijnswens in vervulling .

Er zijn heel wat ‘chocolate ales’ die perfect passen bij Merci of heerlijke chocolaatjes. Probeer eens de Young Double Chocolate Stout of van een Amerikaanse brouwer de Rogue Chocolate Stout. Verder is ook Japan een land dat van deze sweeties houdt. Ongeveer een jaar geleden kwam Sapporo beer met hotnews een chocolade bier op de markt te brengen. Alsof het helemaal nieuw was: Chocolate Brewery. In Nederland is het nog steeds bijzonder echter er zijn wereldwijd echt al heel wat chocolade bieren te vinden. 

Voorbeelden zijn The Black Chocolate Stout van de Brooklyn Brewery’s of van een bekende brouwer Sam Adams, de Chocolate Bock. Deze heb ik een keer gedronken. Het blijft apart vind ik om bier dat naar chocolade smaakt ‘zo’ te drinken. Echter in combinatie met chocola is dit volgens mij erg lekker. Iets dat ik nu ook maar eens ga proberen met mijn doosje chocola. Uiteraard sluit ik af met een Nederlands chocolade bier! Makkelijker verkrijgbaar! Van de brouwerij uit Hillegom, Klein Duimpje, de dubbel chocolade stout. Ik zou zeggen proost!

Lees ook:Marble Brewery uit Manchester: ‘hoppy beers’
Lees ook:Valentijnsdag: bier en chocolade
Lees ook:Belgen pakken bier-chocola trend niet op?
Lees ook:Chocolade website om bier te promoten
Lees ook:Bierproef: Hornbeer Russian Imperial Stout

Eén reactie op “De lekkerste bieren bij het doosje chocola

  1. Rick Kempen

    Okay, misschien preken voor eigen parochie, maar de werkelijk meest a-dem-be-ne-mend-ste combinatie die ik ooit proefde was Gonzo Imperial Porter van Flying Dog met in chocolade gedrenkte vijgen.

    Ga even zitten, hier komt het opnieuw: Gonzo Imperial Porter van Flying Dog met in chocolade gedrenkte vijgen.

    Dat, excuses voor mijn Frans, was het natste plekje ooit.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.