Amerikaans bier ‘Zotten’ uit de handel

Brouwerij Halve Maan heeft het kopieergedrag van de Amerikaanse brouwerij Weyerbacher Brewing Campany Inc een halt toegeroepen. De Amerikaanse brouwer had namelijk het succes van de Belgische brouwer met de Brugse Zot gekopieerd door een het bier ‘Zotten’ op de markt te brengen. De productie van Zotten is inmiddels ook stopgezet.

Bizar. De Amerikaanse brouwers zijn toch bij uitstek heel origineel en maken bijzonder goede bieren. Dat ze dan uitgerekend een Belgisch bier moeten kopieëren vind ik bijzonder. Het etiket is overigens net als de naam bijna hetzelfde. Ze hebben er toch maar mooi een aantal jaar van kunnen profiteren. Zouden ze daar geen boete of afdracht voor moeten betalen? Lijkt me toch wel passend.

Ze kwamen op het idee na een bezoek aan de Brugse brouwerij in 2006. Kan je nagaan als brouwer moet je ook nog opletten wat je binnenhaalt aan gasten. Voor je het weet bestaat er een kopie op de markt. Overigens vindt in mei een lancering plaats van een nieuw bier van het Amerikaanse brouwconcern dat geen verband heeft met dit bier. Oftewel, andere ingrediënten en een ander etiket. Voordeel met deze hele actie is dat ze als brouwerij mooi naam maken!

Bronnen: De morgen en Weyerbacher Brewing Campany Inc

Lees ook:Namaakbier bedreigt Belgische bieren
Lees ook:Duvel Moortgat stapt in Amerikaanse brouwer
Lees ook:Brouwerijen introduceren massaal Ice Tea bier
Lees ook:Amerikaanse brouwer Anchor verviervoudigt capaciteit
Lees ook:Bier met etiket Vught komt uit België

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.