Sneller dronken door de wintersportzon?

Vandaag en morgen gaan er weer veel Nederlanders afreizen naar de wintersport en hopen op dat heerlijke zonnetje en maagdelijke pistes. Er is niets lekkerder dan in strandstoelen te liggen met je hoofd in de zon onder het genot van een heerlijke weizenbier. Veel mensen denken dat de zon ervoor zorgt dat je snel dronken bent. Hoe zit dit nu eigenlijk?

Door de warmte van de zon neemt de bloedtoevoer in de bloedvaten toe. Zo komt alcohol dus sneller in het bloed terecht. Het maag-darm kanaal zorgt dan dat het ook sneller in je lichaam wordt verspreid. De snelheid van de opname van alcohol in je bloed hangt uiteraard samen met de snelheid waarmee je dronken wordt. De hersenen nemen dus ook sneller alcohol op waardoor je de alcohol heel snel kunt voelen. Echter uiteindelijk hangt het net zoals met het drinken van alcohol onder ‘normale’ omstandigheden ook samen met de hoeveelheid die je drinkt of hoeveel je gegeten hebt en of je moe bent. Er is overigens nooit onderzoek gedaan naar de invloed van zon op dronken worden.

De effecten of liever gezegd gevolgen van de zon op het functioneren van je lichaam zijn dus wel bekend. En ook al is het lekker koud buiten. Een zon op je hoofd in de sneeuw, met al die weerkaatsingen van de zon in de sneeuw, kan ook heel snel effect geven in combinatie met een halve liter Weizenbier. En laat dat nu niet vaak leiden tot ongelukken? Moe en voldaan nog heerlijk genieten van de zon en dan die laatste afdaling. Uitkijken dus. Iedereen een heerlijke wintersport met zon en bier toegewenst!

Lees ook:Wat is het populairste wintersportbier?
Lees ook:Na bier niet sporten
Lees ook:Sporthal zonder bier en patat niet populair
Lees ook:Misverstanden over bier
Lees ook:Bier met nepalcohol?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.