Iemand deze week de folder “Lekker Doen” van de Bas, Digros en Dirk gezien van week 9? Als je de weekaanbieding voor de Leffe Belgische bieren open slaat weet je precies waarom je dus GEEN speciaal bier in de supermarkt moet kopen. Ze weten niets van bier, dus LEKKER NIET DOEN! Gewoon naar de slijter
Wat klopt er niet aan? Wie ‘t weet mag het zeggen….
Tip: alleen de prijs en de verpakking klopt!
In de reclamefolder:
BEROEMD BELGISCH
Het beroemde Belgische Leffe bier wordt nog steeds in de abdij gebrouwen, volgens traditionele methode. Er zijn verschillende smaken, zoals Blond en Tripel. Schenk Leffe met z’n romige kraag op 5°C, dan smaakt hij optimaal.
Keuze uit Blond, Dubbel en Tripel.
Antwoord:
- Leffe wordt al jaren bij AB InBev gebrouwen. Het enige bier dat nu in de Abdij wordt gebrouwen is Val Dieu.
- 5 graden is echt veel te koud! Op 7 tot 8 graden smaken ze het lekkerst. Volgens Leffe ;-).
Conclusie: klanten komen toch niet meer bij deze supermarkt voor een Leffe?
Lees ook:Bieractie top drie week 47
Lees ook:Leffe Lentebier ook in Nederland
Lees ook:Bieractie top drie week vijf
Lees ook:Bierverpakking misleidend? Doe (L)effe normaal
Lees ook:Bieractie top drie week 46
Kleine correctie.
Val Dieu is het enige abdij-bier wat gebrouwen wordt bij een abdij. Er worden meer bieren in een abdij gebrouwen. Denk aan de Trappisten.
Inderdaad zo nauw moet je het schrijven . Precies wat ik bedoel uiteraard…
En Eugene bedankt voor het nieuws en de tip!
Ha! Alsof de gemiddelde slijter ook maar iets van bier afweet. Net als de reclameman die dit in die folder heeft gezet. En die heeft het weer van de reclame van Leffe ……
Dan moet je een andere slijter zoeken. De meeste slijterijen weten wel degelijk veel van bier (hier krijgen ze zelfs cursussen voor)
Kan ik helaas niet met je eens zijn. Slijtersopleidingen zijn in het algemeen teveel op wijn gericht. Alleen die welke uit eigen interesse zich nader verdiept hebben kunnen een klant echt wijzer maken. Dat zijn dan ook degenen die i.h.a. een bizonder assortiment aanbieden.
Dit geldt bijvoorbeeld ook voor whisky.
Als je hart hebt voor je zaak weet je toch wat je verkoopt?
Dag Fiona
De ideale temperatuur voor een Leffe is inderdaad 5 à 6 °C, zo wordt het althans gepromoot door AB InBev zelf. Of jij dat nu de ideale temperatuur vindt of niet, maakt niet uit, een brouwerij heeft daar zelf zijn criteria voor.
Ik zie net het filmpje op Leffe.be. Ik vind dit zeer straf, gezien ze tot enkele maanden terug écht wel op elke verpakking 5 à 6 °C hadden staan…
Ze weten het zelf gewoon niet meer . Ik vind 7 a 8 graden nog steeds erg koud. De dubbel drink ik zelfs bij een graad of 10 tot 12. Verder inderdaad een kwestie van smaak.
De meeste slijters hebben eigenlijk niet meer dan de gemiddelde Albert Heijn. Over het algemeen moet je voor beter bier naar de specialisten. Maar voor huis- tuin- en keukengebruik, dan zijn de Gall&Gall’s en Dirck III’s wel prima. Alleen zoals TreinJan al aangaf, dat het door een reclameman is geschreven en die zou zelfs een kilo aardappelen als fritten verkopen.
LIjkt mij dat de ideale schenktemperatuur van Leffe nogal per type verschilt. Ik wil een blond toch echt koeler hebben dan een dubbel.
Verder: Dit is toch geen reden om niet bij de supermarkt te kopen? De liefhebber interesseert het helemaal nada wat de supermarkt zegt. Die weet zelf prima wat hij drinkt en hoe hij het het liefst drinkt.