Twentse Bierbrouwerij pakt de markt van grote brouwers

Een pils brouwerij a la nieuwe stijl is in Twente in opmars. In nog geen jaar tijd heeft de brouwerij duidelijk een markt veroverd. Frank Hendriks, eigenaar van de Twentse Bierbrouwerij gelooft dat een biermerk hip en gemoedelijk kan zijn. Op basis van onderzoek bleek dat er behoefte was aan een mild, zacht bier dat goed doordrinkbaar was. Vervolgens is een heel eigen receptuur en gistsoort ontwikkeld. Van met name de uitstraling ben ik echt onder de indruk. Dit ziet er toch zeker heel eigentijds uit… Ze spelen vanuit lokale markt nu serieus in op de behoefte die naar mijn idee de grote brouwers niet kunnen bieden. 

De smaak van het pils is niet zo hoppig. Er is volledig voldaan aan het Reinheitsgebot en er zijn absoluut geen chemische toevoegingen gedaan. Net als Gulpener is deze brouwerij helemaal gericht op ingrediënten uit de streek. Het grootste deel van het gerstemout, de tarwe en haver is afkomstig van Twentse boeren. De medewerking zorgde voor veel regionale positieve publiciteit. Ze hebben meerdere bieren waaronder een witbier, rosé bier en bokbier.

Beetje jammer dat ze dan voor de vrouwen een rosébier maken waarbij bovendien kersensap aan witbier is toegevoegd. Daar ga ik toch eens over praten aangezien de groei van bittere bieren onder vrouwen in opmars is en het een misunderstanding is dat vrouwen alleen rosébier drinken. De opmars van dit bier zal volgens de eigenaar ook buiten Hengelo en Twente zichtbaar worden. Met het Twentse Rospaardje op het etiket gaan de eigenaren volgens eigen zeggen het land veroveren! Echter wel op gepaste, kleine schaal. Het is en blijft een niche-product die bij de slijters verkocht kan worden.

Een moedig besluit om met een pilsproduct in een dalende markt toe te treden. De smaak van het bier ken ik absoluut niet en met die rosé ben ik het absoluut niet eens , echter het etiket en de uitstraling is zeker verfrissend, nieuw en modern. Hiermee zou het zeker wel eens de goede tijd met het juiste bier kunnen zijn.

Bron: AdFundum

Lees ook:Molson Coors komt met vrouwenbier Animée
Lees ook:Steeds meer vrouwen drinken speciaalbier
Lees ook:Carlsberg komt met biermerk voor vrouwen
Lees ook:Jupiler bezig aan sterke opmars in Nederland
Lees ook:9-6-’13:Twents Speciaalbierfestival

8 reacties op “Twentse Bierbrouwerij pakt de markt van grote brouwers

 1. Dennis

  Mocht de marketing net zo goed zijn als de uitstraling dan komt het inderdaad wel in orde met dit pilsje!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Alexander

  Waar wordt dit bier nu gebrouwen?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Eugene

   Volgens de site van de Twentse brouwers wordt het aldaar gebrouwen.
   Er staan zelfs foto’s op de site van de brouwerij. En een rondleiding is mogelijk. Dus probeer het eens uit.
   En volgens Ratebeer staat deze brouwpub aan de Tuindorpstraat 61 te Hengelo (Nederland).
   Ook te vinden op google maps.

     /   Beantwoorden  / 
   1. ron

    Dat is niet juist. Aan Twents pils is niets Twents aan. ze brouwen het in Belgie, bottelen het in Belgie en men plakt er sticker op. Nep dus en je moet het ook niet ruiken, het stinkt naar verroest ijzer.

      /   Beantwoorden  / 
 3. Edo

  Er staat een indrukwekkende installatie in de Tuindorpstraat, maar het meeste bier is toch echt afkomstig van St Jozef in Bree-Opitter, België. daar wordt het bier ook gebotteld. Het bier zal de meeste gemiddelde bierdrinkers wel redelijk aanspreken qua smaak.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Alexander

   is de smaak uit eigen installatie anders dan die uit het belse?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Edo

    Weet ik niet, heb ze nooit naast elkaar geproefd

      /   Beantwoorden  / 
 4. Fiona de Lange

  Hopelijk niet al teveel van gemerkt. Ik was er een week tussenuit. Uiteraard konden jullie gewoon rekenen op mijn bierberichten ;-) . Nu weer helemaal terug en ga al jullie vragen in mijn mail beantwoorden! Leuk dat iedereen net als ik toch zo enthousiast is over (speciaal) bier en ik na een week zoveel mails mag ontvangen!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.