Urthel Tripel: Een warme sterke tripel

In een fles van al heel wat jaren oud zat de Urthel Tripel die ik proefde. Het was een fles met kurk waarbij de kurk zeker terug te vinden was in de smaak. Het was terug te vertalen in een soort houtgeur. Een aantal echte bierkenners vinden het bier dan eigenlijk niet goed meer. Ik vind het juist geweldig om zoiets in bier terug te proeven. Het smaakt dan naar iets authentieks.

De Urthel Tripel is een krachtige tripel die onder de ‘zoete’ bierliefhebbers zeker in de smaak zal vallen. Naast abrikoos en passievruchtachtige fruitsmaken is ook een zekere appelsmaak te vinden. De kleur van het bier donker geel en redelijk troebel. Als je een oude Urthel tripel uit de kast pakt dan ziet het schuim er enigsinds vreemd uit. Het is in eerste instantie weinig maar ook heel erg grof.

In de hoofdsmaak is de bitterheid zeker licht aanwezig echter in de nasmaak trekt deze behoorlijk aan. Het zoete neemt dan iets af. Verder heeft het een warme alcoholsmaak en de smaakassociatie is een beetje te vergelijken met honing zoet. Ik word erg blij van dit bier ook in de zomer. De bijnaam van de Urthel Tripel is winterwarmer wat dus terugslaat op de winter. Waarschijnlijk heeft dit ook met de warme alcoholsmaak te maken die zeker aanwezig is. In 2001 heeft dit bier ook een Bear Award gewonnen. Voor mij is dit wel voor herhaling vatbaar.

Voor meer informatie over de Urthel tripel kijk op http://www.urthel.com/HQ_Prodinfo_NL.htm.

Lees ook:Tripel Kloat: eindelijk een goede!
Lees ook:Westmalle tripel: ‘De moeder van de tripels’
Lees ook:Flying Dog Kerberos Tripel: verrassend zoet!
Lees ook:Slaapmutske Tripel: fris bitter bier
Lees ook:Tripel Klok: Een tripel die af is!

Eén reactie op “Urthel Tripel: Een warme sterke tripel

  1. my name

    Hi, what a fantastic statement to make

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.