De beste Zweedse bieren

Her en der lees ik dat Zweden behoorlijk mee gaat doen in bierland en ook dat Amerika momenteel met haar bierstijlen erg veel invloed heeft op de smaak van de Zweedse bieren. Brouwerij De Molen is de enige brouwerij in Nederland die behoorlijk actief is met de Zweedse biermarkt. Brouwmeester Menno is in januari dit jaar nog naar Zweden afgereisd. Zijn reisverslag staat op de website van Brouwerij De Molen. Het leek mij toch eens goed om een kijkje te nemen via internet in de Zweedse bierwereld. Wat mij opviel was inderdaad de invloed van de Amerikaanse bierstijlen. Naar mijn gevoel is dit hier al een veel groter gemeengoed dan in Nederland en België. Een van de grootste bierexperts van Zweden Darren Packman, houdt alle trends in de gaten via zijn website. Hij heeft op basis van zijn ervaring een lijst van de beste bieren van Zweden opgesteld. Dit zijn in de plaats:

- Sigtuna – Vårweizen: een Duitse weizen met Amerikaanse hop.
Oppigårds – Amarillo Spring: een American Pale Ale
Sierra Nevada – Harvest 2009: een ‘groen’ bier
- Bryggeri – Pistonhead Hot Roddin’ Lager - Een Amerikaans geïnspireerd lager bier
Nynäshamns Ångbryggeri – Sotholmen Extra Stout
- Dugges Ale & Porterbryggeri – 1/2 idjit Imperial Porter

Overigens staat Menno’s favoriete Zweedse bier er niet bij. Dit is de Närke Kaggen Stormaktsporter, een Imperial Stout. Wil je de Zweedse bieren een keer proeven? Dan kan je alleen terecht bij brouwerij De Molen. Een van bovenstaande bieren is daar zeker verkrijgbaar. Voor meer informatie over de beschikbaarheid van de Zweedse bieren kijk op  http://www.brouwerijdemolen.nl/index.php/nl/brouwerij/bier-winkel.html. Overigens is Darren, de Zweedse biergoeroe, ook op twitter te vinden via www.twitter.com/beersweden.

Proost!

Lees ook:Vandaag Internationale Stout Day
Lees ook:Brouwerij de Molen komt met zware Imperial Stout?
Lees ook:Wat gebeurt er als je gebruikte biermerk al bestond?
Lees ook:Nieuw beste bier ter wereld
Lees ook:Unieke bierproeverij bij Brouwerij De Molen in aantocht….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.