Nederlandse bierbrouwers strijden tegen kartelboete

Morgen trekken advocaten en juristen van de bierbrouwers Heineken, Grolsch en Bavaria alles uit de kast om de kartelboete van de Europese Commissie ongedaan te maken. Volgens de advocaten van de Commissie is eind jaren negentig sprake geweest van illegale prijsafspraken.

Na drie jaar dient nu het hoger beroep bij het Europese Hof in Luxemburg. AB InBev gaat vrijuit in dit hele verhaal aangezien zij deze zaak aan het ligt hebben gebracht. Zo kan je dus ook een bieroorlog starten. Beter zijn ze er tot op heden niet van geworden… Interbrew zoals het heette tussen 1996 en 1999 kreeg als eerste een boete, werd bang en bracht alles aan het licht bracht.

De prijsafspraken zijn door vertegenwoordigers van de bierbrouwers gemaakt tussen 1996 en 1999. In de jaren 90 was 98% van de bierproductie en 92% van de Nederlandse bierconsumptie in handen van deze grote vier. Een spannende zaak die veel stof heeft doen opwaaien en door de lange ‘wachttijd’ wellicht in de vergetelheid was geraakt. De boete ligt ongeveer op 274 miljoen euro voor iedere brouwer. De zitting dient dan wel morgen. De uitspraak kan echter nog wel een jaar duren en dan bestaat er nog de mogelijkheid om in cassatie te gaan. Nog een lange zit dus tot de ontknoping! 

Bron: De Telegraaf

Lees ook:EU-Hof verlaagt boetes bierbrouwers
Lees ook:Boetes Heineken en Bavaria blijven gelijk
Lees ook:KHN daagt bierbrouwers voor de rechter
Lees ook:AB InBev mag merknaam Bud toch registreren
Lees ook:Belgische brouwers strijden tegen Franse biertaks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.