De winter is achter ons en dus staat mijn blog in het teken van de voorjaars- en witbieren. Geef op mijn poll je favoriete witbier aan! (rechtsonder op mijn blog). Bij een witbier hoort uiteraard ook een heerlijk gerecht! Een combinatie van vlees en vis: het gerecht kipfilet met tonijn! Een van de biertapas van Biercuisine.
Een heerlijke tapas, eenvoudig om te maken en subliem bij een witbier of lente- / meibock. Hieronder de bereidingswijze:
Kipfilet met tonijn
Ingrediënten voor vier personen:
- 8 dunne plakjes kipfilet of plakjes kalfsfricandeau, kant en klaar
- 8 eetlepels tonijn, uit blik of pot
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel kleine kappertjes
- 1 eetlepel fijngeknipte bieslook
- peper uit de molen en zout naar smaak
Bereidingswijze:
In een mengkom de tonijn met een vork uit elkaar halen en met mayonaise, kappertjes en fijngeknipte bieslook mengen. Op smaak brengen met peper en zout. De plakjes kipfilet of klafsfricandeau hiermee vullen. Naar smaak met bietensla garneren.
Aanbevolen bieren: o.a. een goede gekoelde pils, Weizen, amber, geuze, lente- of meibock tussen 6 en 7%, blond tussen 6 en 7%, I.P.A. tussen 6 en 7%.
Eet smakelijk en proost!
Lees ook:Gerecht bij ABT-bier van de maand
Lees ook:Bierrecept: Beenham, rode bietjes en blond bier
Lees ook:Biertapas Ossenworst met bleekselderij, radijs en roomkaas
Lees ook:Gerookte forelfilet, roomkaas en Troubadour Magma
Lees ook:Biergerecht met ABT-bier Lucifer