Alcoholvrij witbier van Bavaria: Geniaal?

Toen ik van de alcoholvrij plannen van Bavaria vernam, vond ik het behoorlijk gewaagd. De Nederlanders zijn immers in tegenstelling tot andere landen absoluut geen alcoholvrij drinkers. We zijn echte gezelschapsdrinkers, en kunnen we geen alcohol drinken dan nemen we toch gewoon een frisje. Om het een nieuw leven in te blazen vind ik het persoonlijk heel erg slim om met alcoholvrij witbier te komen! Ik denk dat de vrouw die veel witbier drinkt ook een behoorlijke potentiële doelgroep is. Misschien een mooie vervolg commercial? Wat denk jij? Heeft dit alcoholvrij witbier kans van slagen? Vul de poll in! 

Onlangs zat ik in een restaurant waar drie vrouwen alcoholvrij bier wilden bestellen. Helaas niet te bestellen. Ze gaven aan erg gefrustreerd te zijn aangezien het bijna nergens verkrijgbaar was. Zou dit wellicht ook een reden kunnen zijn dat een dip in de alcoholvrij bierverkoop al heel wat jaren geleden tot een negatieve spiraal heeft geleid waardoor de inkoop en dus verkoop helemaal op slot ging? Aangezien uit onderzoek is gebleken dat vrouwen vooral witbier drinken denk ik serieus dat deze groep mogelijk de grootste afnemers van dit bier kunnen zijn!  

Nog even de facts van dit nieuwe alcoholvrije witbier op een rij:
Het bier is gelanceerd door Bavaria en beschikt over 0.0% alcohol. Helemaal niets dus. Een Amstel Malt bier heeft toch een heel klein beetje alcohol, namelijk 0.5%.  Het is het eerste alcoholvrije witbier op de markt. Volgens Bavaria is het bier bitter. Dit is wel wat vreemd aangezien witbier niet altijd echt bitter is. De eerste reacties hierop zijn ook dat ‘t niet echt bitter is. Natuurlijk ben ik erg benieuwd en gaan we dit gewoon eens proeven! Naast Nederland kunnen ook andere landen profiteren van dit alcoholvrije witbier, namelijk Engeland, Spanje en een aantal landen in Oost-Europa.

Iedereen roept dat de biermarkt moet innoveren, toch geweldig dat Bavaria de grotere bierconcerns hierin voor kan blijven. Misschien nu de focus ook nog iets verder toespitsen op een echte kansrijke doelgroep? Want als ik heel eerlijk ben vind ik de commercial echt afbreuk doen aan dit geweldige nieuwe product. Veel te cliché…. Zie de commercial hieronder.

Bavaria zet wel slim in op ‘t alternatief voor frisdrank! Directielid Peer Swinkels: ‘Wij zijn ervan overtuigd dat alcoholvrij witbier in deze tijd heel relevant kan zijn. Het is the best of both worlds. Door de jaren heen hebben we veel kennis opgebouwd in dit segment en wij geloven dat Bavaria 0.0% Wit het perfecte alternatief is voor frisdrank of vruchtensap. Het is een fantastisch nieuw product met de vertrouwde smaak van bier. Dit past in een moderne levensstijl.’

De commercial!

 

Bron: Bavaria

Lees ook:Bavaria rosébier 0.0 op komst!
Lees ook:Alcoholvrijshop.com en Bavaria starten online campagne
Lees ook:Bavaria Rosébier 0.0% in de schappen
Lees ook:De recensie van Bavaria alcoholvrij witbier
Lees ook:Hoegaarden lanceert ook alcoholvrij 0.0

32 reacties op “Alcoholvrij witbier van Bavaria: Geniaal?

 1. Joris van der Waart

  Ik heb het alcoholvrije witbier van Bavaria geproefd. Het smaakt me toch lekker. Echt heerlijk. Moet bekennen dat ik het alcoholvrije witbier niet naast een normaal witbier heb geproefd maar het smaakte me als een echt witbier. De afdronk is erg lekker: fris. Geen nasmaak zoals ik dat bij Bavaria Malt wel heb. Van Bavaria Malt wordt ik niet bepaald vrolijk… het alcoholvrije witbier smaakt echt naar meer. Ik ben ervan overtuigd dat dit een hit gaat worden. Thuis, maar vooral out of home.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Ik heb een proefje gedaan. Als je Bavaria 0.0% drinkt is het toch echt vele malen beter dan al het andere alcoholvrij bier.

     /   Beantwoorden  / 
  2. rob verhagen

   Ik wist ook niet wat ik proefde. Ik kocht het voor mijn vrouw die wel een biertje wil tijdens het koken Ik zelf ken het alcoholvrije biertje maar vind het niet lekker. Vieze nasmaak. Dus ik probeerde ook eens dat o% witte biertje. Ik moet ook zeggen ik vind het heerlijk. Daar ik gewend ben dan ook wat te merken als ik bier drink heb ik er wat op gevonden. Ik mix een dommels blikje gewoon bier met een witte bavaria. Ik doe de verhouding 1:2 (1 gewone en 2 witte) Geloof me de uitvinding om heerlijk te drinken terwijl je niet aangeschoten wordt. Ook andere verhoudingen raad ik aan. PROOST!!!!!!

     /   Beantwoorden  / 
 2. H. Reijerse

  Ik drink Bavaria 0% Witbier sinds het in de winkel ligt.
  Het is een zeer goed biertje. Haast geen verschil met het alcohol bevattende witbier. Alleen nog niet overal verkrijgbaar. Ik hoef niet meer naar Belgie te rijden om een alcoholvrij(arm) biertje te kopen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. venneman kristien

   Geachte,
   Ik vindt dit bier nergens kun je me eens zeggen welke winkel jij het gevonden hebt en hoeveel het kost.Alvast bedankt en hopelijk tot hoors

     /   Beantwoorden  / 
   1. Henk Reijerse

    Het is op dit moment te koop bij AH en de Jumbo, in Zwijndrecht.
    Als het goed is komt het tijdens de WK ook bij de Bas.

      /   Beantwoorden  / 
 3. bierwinkel leiden

  Wat mij betreft blijft het alcoholvrije Weihenstephaner hefeweissbier met kop en schouders uitsteken boven dit Bavaria.

    /   Beantwoorden  / 
  1. bAVkito

   huh? bestaat dat merk?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Jan Lemmens

    Er zijn verschillende duitse weisbierbrouwers die ook een alcoholvrije variant op de markt hebben. Maisels, Ettaler, Erdinger, Paulaner, Riedenburger etc.
    In Nederland moet je ervoor naar de beter gesorteerde bierspeciaalzaak.

      /   Beantwoorden  / 
    1. André Kleene

     Of kijk eens op http://www.duitsebieren.nl, hier worden de Erdinger Weißbier Alkoholfrei en de Weihenstephaner Hefeweissbier Alkoholfrei aangeboden (en de Weihenstephaner Original Alkoholfrei, dat is alleen geen weizenbier maar een alcoholarme Helles).

       /   Beantwoorden  / 
 4. Ramon

  Ik heb het wit bier van bavaria geprobeerd. Ben een echte bier liefhebber.
  Ik vind het te zoet. En van een bittertje heb ik weing gemerkt zou wel mooi zijn als er wat meer afdronk aan zat. Voor een wit biertje niet slecht. Maar kan beter

    /   Beantwoorden  / 
 5. marco

  Niks aan toe tevoegen eindelijk goed

  alcoholvrij bierje goed gedaan Bavarie…

    /   Beantwoorden  / 
 6. venneman kristien

  waar vindt je dat bier a.u.b

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Ik neem aan dat je het Bavaria witbier bedoelt? Vreemd dat je het niet in de supermarkt vindt. Deze week is het in ieder geval in de volgende supermarkten ook in de aanbieding: EM-Te, Deka, Golff, Makro en Super de Boer. Succes!!

     /   Beantwoorden  / 
 7. Arjan

  als gevolg van noodzakelijk medicijnen gebruik ben
  ik genoodzaakt om alcohol vrij bier te drinken, tot voorheen
  dronk ik dus voornamelijk de “gewone” alcohol vrije van zowel
  Amstel als Bavaria

  en daarnaast was ik vroeger altijd al een liefhebber van witbier,
  dus ik ben ook erg blij dat er eindelijk een alcoholvrije variant
  op de markt gekomen is!

  en wat ik er van vind:

  sinds de Bavaria 0,0% witbier hoef ik de “gewone” alcoholvrije
  bier eigenlijk niet meer, je hebt ook niet het gevoel dat je alcoholvrij bier aan het drinken bent! (mits goed gekoeld)

  kortom: Bavaria, toppie!

    /   Beantwoorden  / 
 8. wim

  ik ben het gaan drinken om dat niet mocht van cbr rijberwijsen bier drinken jaar lang toen dit probeerden dit nog lekker en geen alchol dus je lever spaar je er mee

    /   Beantwoorden  / 
 9. Cees van Gestel

  Ik was verrast door de smaak goed alternatief voor een normaal wit biertje.
  Ik persoonlijk mis de alcohol niet.

    /   Beantwoorden  / 
 10. bAVkito

  Laatst een Duitser (uit het vak) gesproken.
  Vindt deze lekkerder als die van Erdinger—leuk toch :)

    /   Beantwoorden  / 
 11. martine

  het smaakte naar gewoon bier, alleen dan was het wit bier en zonder alcohol. helemaal super

    /   Beantwoorden  / 
 12. Henk Wolthuis

  Hallo,
  Een uitkomst(ook voor autorijders)Helaas was ik in versch.winkels waar het(nog?)niet te koop was,of reeds weer op was.Wat doen we hieraan?De smaak is prima en aangezien ik door een ontsteking geen alkohol meer drink,is dit een fijne oplossing.Nu nog even alle winkels bevoorraden.

  vr.gr

    /   Beantwoorden  / 
 13. mulder

  vraagje
  mijn vader dronk het vandaag en wij vonden het nogal troebel. is dit normaal?

  Vr. Gr. Mulder

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Ik neem aan dat je het witbier dronk? Dat klopt!

     /   Beantwoorden  / 
 14. wim

  FEESJE IK KRIJG ME RIJBEWIJS TERUG DANK JE BAVARIA WIT BIER

    /   Beantwoorden  / 
 15. Henk Wolthuis

  Door een ontsteking,was het mij niet toegestaan om alcohol te nuttigen.De ontsteking is over,doch blijf Bavaria 0;00 wit bier gewoon gebruiken:erg lekker en ook nog veilig in de auto.Je hebt echt de smaak van bier.Een geweldige stunt van Bavaria.Moest iedereen eigenlijk gebruiken;minder ongelukken en dus minder overtredingen,waar de politie misschien niet zo blij mee is,gezien de dalende inkomsten.

    /   Beantwoorden  / 
 16. jordy

  is wel lekker maar mag je het kopen als je nog geen 16 jaar bent want er zit geen alcohol in?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fred

   Door mijn medicijnengebruik mag ik geen alcoholhoudende dranken meer gebruiken. Wat ik vroeger wel regelmatig deed. Ook normaal witbier met alcohol. Dit Bavaria witbier 0.0 % is nu een goede substiteut en moeilijk van die ‘met’ te onderscheiden.

   Het is moeilijk te krijgen in cafes en restaurants.

   Step up je marketing.

   Fred

     /   Beantwoorden  / 
 17. Ton van Oorschot

  Dit is toch een bier-blog? waarom dan zoveel woorden vuil maken aan een slap limonade product wat ik mijn ergste vijand niet eens zou laten drinken….

    /   Beantwoorden  / 
  1. bAVkito

   Tonneke….wederom is Bavaria Witbier 0,0% in de prijzen gevallen. Geklukkig zijn er andersdenkenden.

   NAmelijk de award: “Wheel of Retail” voor de beste introductie binnen bier

   http://www.foodholland.nl/nieuws/artikel.html?id=126833

   HUH—hoe kan dat, vraag jij je nu af?—-Awel—-dat kan :)

     /   Beantwoorden  / 
   1. ton van oorschot

    Kitootje….je zegt het zelf: “prijs voor beste introductie”. Dit is dus een commerciele prijs en zegt niets over de kwaliteit/drinkbaarheid van het product. Dus ik vraag me niet af hoe dat kan…. gewoon de brouwerij met de grootste bek valt in de prijzen….

      /   Beantwoorden  / 
 18. Ho-even

  Ik ben geen liefhebber van alcoholvrije bieren maar ik moet zeggen
  het smaakt niet slecht.Ik vind wel dat Bavaria het niet slecht doet op de bier markt, ze hebben wel lef.

    /   Beantwoorden  / 
 19. martien

  heb pas op een familiefeest Bavaria Witbier 0,0% gedronken
  een lekker biertje
  maar ik miste de wrange smaak in de mond
  (het samen trekken van de wang )
  en het nadeel is de prijs
  maar de smaak was lekker

    /   Beantwoorden  / 
 20. wim

  iedeal bier ook lekker als je tijd geen alchol mag is dit prima

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.