Nieuw Kasteelbier op de markt!

Het is wat vreemd inderdaad. De Cuvée du Chateau wordt door de Van Honsebrouck brouwerij al gebrouwen sinds 1989. Er komt echter een nieuw exemplaar op de markt. Zelf heb ik het 10 jaar oude Kasteelbieer Bruin gedronken na een hele lange bewaartijd. En dat was precies de inspiratie voor het nieuw gebrouwen bier.

 

Sinds de commercialisering werden op vaste tijden 10.000 flessen bewaard in de kelder van de brouwerij. De flessen van 75cl werden op verschillende momenten in het jaar gedronken. De conclusie was dat het bier na 10 jaar op zijn best was. Een jaar lang is samen met brouwer-ingenieur Hans Mehuis gewerkt om de smaak en het brouwsel zo te maken als die tien jaar oude variant. Dit leidde tor een nieuw Kasteelbier!

Inmiddels is dit bier al in binnen- en buitenland geproefd en vanaf nu komt het voorzien van een nieuw etiket op de markt. Als ik mij niet vergis was deze variant in januari ook het bier van de maand bij de ABT-cafés. Ik vond deze variant ook subliem maar blijf een 10 jaar oude Kasteelbier Bruin toch ook fantastisch vinden! Naast de Blond, Triple, Bruin en Rouge nu dus ook de Cuvée du Chateau. Volgens  Van Honsebrouck een bekroning op 20 jaar vakmanschap. Het zal straks verkrijgbaar zijn in warenhuizen en drankencentrales. Naast de flessen wordt ook gekeken of andere verpakkingen worden gemaakt. Voor meer informatoe over de brouwerij kijk ook op www.vanhonsebrouck.be.

Bron: Nieuwsblad

Lees ook:Kasteelbier bruin: een echte dessertbier
Lees ook:Kasteelbier Cuvee ABT bier van de maand
Lees ook:Review: Hertog Jan Grand Prestige 5 jaar oud
Lees ook:Degustatie Gouden Carolus Cuvee van de Keizer 2005
Lees ook:Brouwerij Bockor lanceert ‘nieuw’ Oud Bruin bier

5 reacties op “Nieuw Kasteelbier op de markt!

 1. Greet Zuurbier

  Fioon – hebben ze je niet verteld dat Kuvee de Sjatoo gewoon 10 jaar oude Kasteel dubbel IS? Ik geloof dat die linke Belgen gewoon een mooie naam op een ouwe fles plakken!
  Niks mis mee trouwens – maar wel weer een lekkere marreketingtruuk!
  En wedden dat die goochemers van Bier&Co het wel weer van het vat gaan krijgen? Ook nie gek trouwes!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Fiona de Lange

  Beste Greet,
  Jazeker! Zoals in ‘t artikel staat was het kasteelbier bruin dat 10 jaar in de kelder lag. Die smaak van de ‘oude’ bruin hebben ze dus aangepast.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Greet Zuurbier

  Nou ben je me kwijt! Passen ze de smaak van het bier aan? Na tien jaar? Hoe doen ze dat dan?
  In het artikel staat trouwes niet dat het Kasteel bruin was – er staat dat ze al tien jaar Cuvee de Sjatoo brouwen, en dat dit de inspiratie was voor een nieuw bier. En zelf zeg je dat je het lekker vind maar dat je oude Kasteel Bruin ook heel lekker vindt!
  Fioon: denk je niet dat ze niet de SMAAK maar gewoon de NAAM hebben aangepast, die goocheme Belgen?

    /   Beantwoorden  / 
 4. Fiona de Lange

  ;-) Ik ben ‘r weer… inderdaad kasteelbier bruin 10 jr oud is inspiratie.. Ik had geschreven dat het oude bier inspiratie was zonder Kasteelbier Bruin op te nemen. Inderdaad mee eens dit valt onder de groep productvernieuwing/marketingtruc…. toch goed om te snappen als ‘t er toch effe net iets anders uit gaat zien. komt namelijk wel nieuw etiket voor.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Greet Zuurbier

  Ach – als het maar lekker is, toch? En dat is het wel, toch? Niet dan?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.