Heineken zakt in verkoop verder weg

Vanmorgen werd bekend dat de bierverkopen van bierbrouwer Heineken opnieuw zijn gedaald. Zoals ik al eerder op mijn blog schreef zullen alle bierbrouwers die in Rusland zitten het gaan merken. Zo ook Heineken die met name last had van de Russen die minder Heineken bieren drinken.  In het eerste kwartaal daalden zowel de omzet als de biervolumes.

De omzet was 1,4 procent lager in vergelijking tot de eerste maanden van 2009 en daalde naar 2,936 miljard euro. De verwachting was dat Heineken uit zou komen op inkomsten van 2,984 miljard euro.

De bierverkoop van Heineken lag in de eerste maanden van dit jaar op 23,57 miljoen hectoliter in tegenstelling tot de verwachte 24,2 miljoen hectoliter. Dit betekent dat het biervolume 5,3 procent lager uitkomt dan een jaar eerder. Net als bij alle andere bierconcerns konden hogere prijzen de volumedaling in de omzet nog enigsinds opvangen.

Met name in Centraal- en Oost-Europa zit behoorlijk wat pijn en werd maar liefst 14 procent minder verkocht. In West-Europa was dat 2,4 procent minder terwijl volumewinst werd geboekt in Noord- en Zuid-Amerika, Afrika en Azië.

Voor dit  grote bierconcern komt het WK-voetbal zeker ook in het goede jaar!

Bron: RTLZ

Lees ook:Femsa zorgt bij Heineken voor goed kwartaal
Lees ook:AB InBev daalt verder in verkoop
Lees ook:Bierconsumptie eerste kwartaal 2011 verder omlaag
Lees ook:Omzet SABMiller stijgt, Foster’s daalt
Lees ook:Besparingen brengt Heineken naar winst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.