Weer nieuwe speciaalbierbrouwerij: Donum Ignis

Zo begint het vaak met een hobbie die uit de hand gaat lopen. Overal om mij heen hoor ik het, de speciaalbier brouwerijen schieten als paddestoelen uit de grond. Vanuit zijn leraarschap wiskunde en chemie is de liefde ontstaan voor bier brouwen. Geert Vertenten is de enige brouwerij in het Belgische Sinaai begonnen. De brouwerij kreeg de naam Donum Ignis, geschenk van het vuur. Ik vind het echt prachtig mooi als mensen zoveel plezier aan bier beleven en van hobby brouwen hun beroep maken. Des te meer nieuwe en bijzondere bieren kan ik proeven!

Het begon bij deze brouwer ooit door de vraag van de leerlingen. Zij wilden tijdens het practicum graag bier brouwen. Na wat informatie verzameld te hebben begon de weg naar een goed gebrouwen bier. Inmiddels is de ambachtelijke brouwerij met een goede installatie uitgegroeid naar een capaciteit van 400 liter per brouwsel, 10 hectoliter per jaar.

De brouwerij brouwt een Noorderbierke van 8,1°, amberblond, een hoppig, bitter bier en een Zuiderbierke met 8,2° alcohol. Dit is een donker biertje met een lichte rozijnentoets. Alle bieren zijn echt volgens eigen recept en zijn gemaakt om te degusteren. Het is altijd de bedoeling dat het kleinschalig zal blijven. Des te mooier is het om dit bier een keer te proeven.

Bron: Nieuwsblad

Lees ook:Witte Rook bij Brouwerij 3 Fonteinen
Lees ook:Nieuwe brouwerij in oprichting: Brouwerij Pirlot
Lees ook:Italië brouwt steeds meer bier
Lees ook:‘Brew Masters’ op Discovery Channel van start
Lees ook:Een droom gaat in vervulling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.