Bier steeds populairder bij jonge Belgen

Ik weet nu waarom Heineken zich focust op de jonge bierdrinkers. Het is de nieuwe klant van de toekomst! Uit onderzoek blijkt dat de Belgen ons voorgaan. Of altands op basis van onderzoeksresultaten. Daar stijgt de populariteit van bier bij jonge drinkers snel. Tweederde van de Belgische jongeren tussen 10 en 17 jaar heeft al eens alcohol geprobeerd.

Vroeger was het echt allemaal niet zo’n probleem! Inmiddels hebben we al die onderzoeken die ons de negatieve gevolgen van alcohol op jonge leeftijd laten zien. Maar misschien komt ‘t vooral ook door de hoge mate van alcoholinname waarom het nu zo’n big deal is. Tegenwoordig zit er geen rem meer op. Uit onderzoek blijkt dat 10-jarigen in 25% van de gevallen alcohol geprobeerd hebben en 17-jarigen 88%.

De eerste keer dat jongeren gemiddeld drinken is als ze 11 jaar en 5 maanden zijn. mmm dat is echt wel jong. Ik moest vroeger helaas toch echt iets langer wachten met mijn eerste alcoholische biertje. Wat leuker en hoopvol is voor de bierbranche is dat bier het populairste drank is bij jongeren. Als je kijkt naar de leeftijdverdeling blijkt wel dat vanaf vooral 16 jaar echt veel meer bier wordt gedronken en dat de mixdrankjes aan de kant zijn gezet. Overigens is ook in België het overmatig drinken van alcohol explosief gestegen. Niet alleen een Nederlands probleem dus!

Het eerste glas wordt in de meeste gevallen thuis gedronken en aangeboden door hun vader. Heee een leuke nieuwe doelgroep: de vader. Afgelopen weekend was ik in België en toen gaven de Belgen aan dat iedereen dronken achter het stuur kruipt en dat er nauwelijks controle is. Uit het onderzoek bleek dat alcohol drinken maatschappelijk aanvaard is: van 86 % van de jongeren weten de ouders dat hun kinderen alcohol drinken. Niet heel verwonderlijk natuurlijk. In Nederland ligt dit naar verwachting toch anders. 

Het onderzoek is gehouden door de Belgische consumentenorganisatie OIVO met hier de link naar het rapport.

Bron: Food Holland

Lees ook:Nederlanders drinken 1 glas alcohol per dag
Lees ook:Ouders sleutel bij comazuipend kind
Lees ook:Comazuipers drinken veel gedistilleerd
Lees ook:Alcoholbeleid werkt toe naar tabaksbeleid
Lees ook:Ouderen drinken meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.