De alcoholvrij biertest: geslaagd?

Voor het programma Op en Top in Nederland van RTLZ  heb ik drie alcoholvrij bieren blind geproefd. Toen ik de vraag kreeg of ik voor het internetprogramma wilde aangeven wat ik van de alcoholvrij biermarkt vond zei ik direct ja. Ik heb namelijk echt een goed idee voor de brouwers waarbij ik serieus denk dat dit op zijn minst nog meer kansen en omzet biedt voor deze biermarkt. En of ik geslaagd ben voor de test? Lees verder voor het programma! 

Op voorhand was ik ervan overtuigd dat blind proeven een lastige opgave zou worden. Ik ben een echte bierliefhebber die zelden alcoholvrij bier drinkt. Uiteraard test ik veel om in ieder geval te weten waar ik over praat. Globaal weet ik de smaak echter altijd lastig om het dan direct op te lepelen. Zeker als het soms maanden en jaren geleden was. Wat ik ervan heb gebakken kan je zien in de uitzending door op onderstaande link te klikken. http://www.rtl.nl/financien/opentopnl/home/. Vanaf morgen staat het fragment ook als filmpje op mijn blog.

Wat me wel duidelijk werd is dat er heel veel smaakverschil zit tussen alcoholvrij bier. Waar het pils met alcohol soms toch erg dicht bij elkaar ligt, zit er heel veel smaakverschil tussen de alcoholvrij bieren. Alle alcoholvrij bieren over een kam scheren kan dus absoluut niet. De een is veel zoeter en de ander veel bitterder en krachter van smaak. Ook leuk trouwens om het interview te zien met Peer Swinkels van Bavaria en zijn visie op de alcoholvrij biermarkt. En ben je benieuwd naar mijn visie…. Kijken .

Lees ook:Tourtel Blond: ander alternatief
Lees ook:Alcoholvrij bier goed alternatief voor ‘echt’ bier?
Lees ook:Video blind proeven van Alcoholvrij bier
Lees ook:Nieuwe Heineken Light commercial in de USA
Lees ook:Kassa pilstest: Heineken wint

6 reacties op “De alcoholvrij biertest: geslaagd?

 1. NoiZe

  Probeer ook eens de BrewDog Nannystate van 0,5%. Erg lekker.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Remy

  Ik ken hem, is erg lekker, maar waar kan ik hem kopen. In nederland heb ik hem nog niet gezien.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Remy

  Ik bedoelde de Nanny State van Brewdog dus

    /   Beantwoorden  / 
 4. NoiZe

  Bierwinkel van Brouwerij de Molen, Bierkoning en Beertemple Amsterdam en wellicht Bert’s bierhuis Utrecht.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Remy

  Dank je wel, voor je reactie. Natuurlijk, ik had het kunnen weten dat de Molen hem zou hebben. Ik bestel normaal alles via Bier & Co, maar die hebben geen Nany State in het assortiment.

  Groetjes Rémy

    /   Beantwoorden  / 
 6. Albert

  Warsteiner 0,0 vindt ik zeer lekker !

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.